maanantai 14. tammikuuta 2013

Valtakunnan ykköskissa




Tässä meidän rakkaat, jo edesmenneet kissat Ossi ja Kuu. (Kuvat Taito-Kuva) Mutta mikä on neva masquerade?

Niin olen vuosien varrella pudonnut kissanäyttelymaailman trendeistä, että Tarjo Halosen lahjakissan rotu ei sanonut minulle mitään. Kuva näytti siperiankissalta tai birmalta, mutta neva masquerade -rodusta en ollut edes kuullut.

Seitsemän vuotta (1987-1994) kiersin norjalaisen metsäkissan ja kahden persialaisen kanssa maailmaa kissanäyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Vieläkin kuulun rotuyhdistykseen, mutta harrastamiseni näkyy vain lehden lukemisena. Yhtään kissaa ei enää ole ollut seitsemään vuoteen talossakaan. Niinpä piti oikein googlata tuota Halosen tulevan kisumirrin rotua.

Neva masqueradella on sama rotustandardi kuin siperiankissallakin silmien ja turkin väriä lukuunottamatta. Kissa kuuluu siis naamioväritteisiin ja sillä on siniset silmät. Fife hyväksyi nevan alustavasti 2009 ja täyden hyväksynnän se sai vuotta myöhemmin. Neva on hyväksytty siis Suomessa siperiankissan sisarrotuna.

Toivottavasti Tarja Halonen pitää hyvän huolen kissastaan. Rotukissa tai maatiainen - ei mitään eroa, sillä jokainen kissa tarvitsee rakastavan perheen antaman kodin ja huolenpidon. Onnea pienelle veijarille!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Kissat ovat hyviä apureita...ainakin naapurin kissat, jotka käyvät tontillamme hävittämässä myyriä ja hiiriä...

Jaana kirjoitti...

Tämähän se kissojen tehtävä on ollut vuosisadat - ellei tuhannet!