keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Maalla


Koulussa juhlittiin itsenäisyyttä. Onneksi sää oli tyyni, joten lippukin nousi salkoon helposti. Vuosi sitten oli järkyttävä myrskytuuli ja lipun nosto oli yhtä tuskaa. Korkean tangon lippu on aika raskas kovalla puhurilla. Oppilaat huiskuttivat omatekoisia lippujaan ja Maamme-laulu kajahti komeasti.

Lähdin pitkästä aikaa tänne maalle itsenäisyyspäivän viettoon. Kaikki syksyn viikonloput onkin vietetty kaupungissa ja huomenna illalla pitää jo tulla pois, sillä perjantai on työpäivä. Pihassa oli pieni kinttupolku ovelle, kun isännällä on ollut muita kiireitä. Ei ole ehtinyt harjaa heiluttamaan kolasta nyt puhumattakaan! ;=)

Ulkona on yhtä paljon pakkasta kuin sisällä lämmintä (-21,5). Huomenna menemme juhlimaan itsenäisyyttä kyläyhdistyksen koululle, jossa aamujuhlassa nostetaan lippu pihamaalla ja sisällä jatketaan juhlimista. Lopuksi on aamupala puuroineen ja muine herkkuineen. Ihan kiva perinne! Aikaisin on vain noustava, kun juhla alkaa jo klo 8. Tänään ei siis parane kukkua puolille öille.

Ei kommentteja: