perjantai 21. joulukuuta 2012

Valmisteluja

Tänään on valmisteltu joulua. Vaikka kuinka oli kiireen tuntua ilmassa, kävelin koulusta suoraan iäkkään ystäväni luo joulutervehdykselle. Hän on menettänyt jo kokonaan näkönsä, joten kuulumiset juteltuamme kysyin, mitä hän haluaisi minun tekevän. Hän pyysi minua lukemaan paikallislehteä, jota sitten kävimmekin läpi pitkän aikaa. Laitoin myös puhtaat lakanat kaappiin, luin Raamatusta jouluevankeliumin ja lauloimme yhdessä Maa on niin kaunis. Hänen äänensä oli vielä yhtä kirkas kuin kuoropäivinä aikoinaan.

Sieltä kävelin äitiäni katsomaan, poikkesin paluumatkalla kahdessa kaupassa ja söin kotona häthätää. Nappasin korin kainalooni ja lähdin ruokaostoksille. Matkalla kävin vielä koululla valmistelemassa paria työasiaa ja soitin yhden oppilaan kotiin. Koululta kävelin kauppaan. Päätin tehdä ostokset ihan rauhassa, jotta ei puolet unohtuisi. Onneksi ei ollut kassoilla kovin pitkiä jonoja. Suurin osa jouluksi tarvittavaa tulikin mukaan, ainoastaan muutamia juttuja haetaan vielä huomenna tai sunnuntaina.

Kotona oikaisin raatona itseni sohvalle ja silloin Kari saapui maalta peruna- ja lanttulaatikon kera. Perunalaatikon hän oli tehnyt eilen paistamista vaille valmiiksi ja lanttulaatikko oli ollut uunissa tänään.

Hain kellarista kuusenjalan sisälle. Päätimmekin vaihtaa perinteisen kuusen paikan toiseen. Saa nähdä, kadummeko myöhemmin. Suunnittelimme huomista: Minulla on aamulla oppilaiden kanssa joulukirkko ja sillä aikaa "Taatto lähtee, lähtee innoissaan..." Saa nähdä, löytyykö retkeltä mitään!

Ei kommentteja: