sunnuntai 30. elokuuta 2015

Ukkossunnuntai

                 

Nukuin aamulla myöhään. En eilen saunonut, vaan päätin tehdä sen tänään puolen päivän maissa, kun saisin muutaman homman valmiiksi.

Vaikka oli sunnuntai, lakaisin vanhan liiterin katon lehdistä ja neulasista. Tein homman tikkailta ja sain kaikki roskat päälleni, kun tuuli oli jotenkin pyörivä. En uskaltanut nousta katolle, kun satuin olemaan yksin mökillä. Samalla tyhjensin myös ulkohuussin suotokanisterin.

                 

Näiden hommien jälkeen oli ihana mennä saunaan. Tuulikin tyyntyi täysin ja ukkonen alkoi jytistellä. Välillä maisema oli synkkä, välillä aurinko paistoi. Saunan jälkeenkin on tummia pilviä lipunut sieltä, täältä ja koko ajan jyrisee jossain.

Paistoin ruoaksi sisarentyttären virvelöimän hauen (sitruunaa, sitr.pippuria, basilikaa ja yrttikermaa). Oli todella hyvää, ja vien kalastajalle maistiaiset, kun illalla lähden kaupunkiin.

Ulkona on synkän kaunista. Toinen puoli taivaasta ukkosen tummentama, toinen heleän pilvetön ja sininen. Syyskuu alkaa, mutta jotenkin on vielä kesäfiilis päällä. Kukatkin kukoistavat pihamaalla täyttä päätä.

1 kommentti:

pappilanmummo kirjoitti...

Lämmintä kesää on ollut elokuu ja vielä ehkä muutama päivä. Iloitaan.
Ja kiitos haukireseptistä.