torstai 6. elokuuta 2015

Musiikkijuhlia ja Hiroshimaa


Kaupunkimme omat musiikkijuhlat ovat alkaneet eilen. Tänään olin kahdessa konsertissa, ja niiden välissä vaihdoin äidin sänkyyn lakanat ja pesin kaksi koneellista hänen pyykkiään. Päivään kuului siis taidenautintoja ja arkipäivän asioita. 

Ensimmäisessä konsertissa kuultiin mm. Bachia, toisessa Kosmopoliittien Suomea. Tässä konsertissa oli Palmgrenin, Melartinin, Rautavaaran ja Nordgrenin musiikkia. Lisäksi tarjoiltiin Hämeenniemeltä kaksi kappaletta, joista toinen oli kantaesitys. Pianistina toimi taitava Risto-Matti Marin loistavasti soittaen. 

Mökillä oli ihana ilta: järvi tyyni ja yli 20 lämmintä. Teinkin pihahommia, ja lopuksi kävin iltauinnilla.

Hiroshiman muistopäivä on mietityttänyt. Mitä kaikkia kauheuksia ihmiskunta onkaan tehnyt olemassaolonsa aikana! Vähän ristiriitainen olo, kun samalla on pähkäilty Suomen medioissa Pyhäjoen ydinvoimalan rakentamista. Minä haluaisin uusiutuvien energiamuotojen lisäämistä Suomessa enkä todellakaan ydinvoimaa. Mutta minultahan ei asiaa kysytä... Toivon vain viisaita tekoja päättäjiltä ja voimia japanilaisille, joista osa vieläkin kantaa kehossaan ydinpommin aiheuttamia tuskia. 

Ei kommentteja: