tiistai 25. elokuuta 2015

Viimeinen hellepäivä

                

Olikohan tänään tämän kesän viimeinen hellepäivä?

Aamulla töihin lähtiessä iso määrä kurkia lähti mökkipellolta lentoon. Siinä me sitten etenimme samaan suuntaan - minä autolla ja kurjet siivillä. Olihan uljas näky ja hieno kokemus! En muista täällä päin nähneeni tähän aikaan kurkiparvia, yleensä vain pariskuntia poikineen.

Töiden jälkeen lähdin heti mökille ja vietin koko iltapäivän ja illan ulkona. Luin postin, torkuin pienet päiväunet, korjasin kokeita, hoidin pari työpuhelua ja nautin hiljaisuudesta sekä järvimaisemasta. Päiväkahvit mustikkapiirakalla nautin verannalla ja muistelin samalla kaikkia ihania kesän kahvihetkiä luonnon helmassa.

Aurinkoinen elokuu kruunasi kesän. Ilman tätä ajanjaksoa kesästä olisi jäänyt halju muisto. Nyt ei haittaa, vaikka säät muuttuvat, sillä kesän tuntu on vahvasti koettuna eväänä syksyn sateisiin. 

2 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Kiva, että kuitenkin loppujen lopuksi sinne tuli kesäinen sää. Silloin kun aloitimme koulun, se alkoi vasta 1.9. ja eikös 2 vuotta ainakin menty sen mukaan. Mutta oltiin myös puolipäivää lauantaina koulussa. Muista, että olet aina tänne tervetullut, tuo meidän vierashuone on aika täynnä Jussin rojuja, mutta kyllä sinne yksi vieras sekaan mahtuu! Ei täälläkään talvella aina aurinko paista, mutta valoisaa on. Eikä sada räntää tai lunta.

Jaana kirjoitti...

Kiitos kutsusta! Laitetaan korvan taakse...

Tuntuu, että koulu alkaa vuosi vuodelta aiemmin - no, ei se niin ole. On tainnut vakiintua sinne elokuun kymmenennen päivän tienoille. Minäkin muistan, kun kouluun mentiin syyskuun eka ja edellisenä iltana oli kapsäkkien kanssa palattu mökiltä kolmen kuukauden kesäloman vietosta. Oi niitä aikoja!