maanantai 24. elokuuta 2015

Kissa yleisönä

                     

Harjoittelimme tänään oppilaiden kanssa tekstejä koulurauhan julistamista varten. Menimme koulun rappusille, josta julistus luetaan ja kokeilimme myös mikkejä. 

Koko homman varasti pantakaulainen kissa, joka muina miehinä käveli koulun pihalle yleisöksi. Se oli kovin ihmisrakas, kiehnasi oppilaiden jalkoihin turkkiaan ja lopuksi kiepsahti selälleen kerjäämään rapsutuksia. Harjoittele nyt siinä, kun suloinen katti vie kaikkien huomion!

Onneksi kissa lähti omille teilleen eikä ängennyt sisälle koulutaloon. Muistanpa sellaisenkin päivän, kun välituntivalvojan hommiin kuului oppilaiden lisäksi kissan vahtiminen, joka väkisin yritti sisälle myös oppia saamaan. Ei kyllä huolittu, vaikka ihana koululainen olisi varmaan ollutkin!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Meille tuli naapurin kissa viime viikolla salaa sisälle parvekkeen (jolle on portaat) kautta, kun ovi oli tuuletuksen takia auki. Yllättäen kuulin naukunaa ja aloin etsiä sen lähdettä. ja kissa oli mennyt vieraiden makuuhuoneeseen asti - onneksi sain sen pihalle pian. Ja ovi meni kiinni hetkeksi.

Jaana kirjoitti...

Muistan erään kirkkokonsertin, jossa lauloimme kuoron kanssa. Olimme kirkkosalin etuosassa ja päätimme juuri yhden lauluista. Toinen kanttorimme oli urkuparvella ja näytti meille sylissään olevaa mustaa kissaa, joka oli hipsinyt kirkkoon avoimesta ovesta. Meillä laulajilla meinasi silloin mennä nuotit väärään kurkkuun...