sunnuntai 9. elokuuta 2015

Viimeinen lomapäivä

 

Kaikella on aikansa - myös lomalla! Viimeinen lomapäivä on illassa. Ihanasta säästä on saanut nauttia: aurinkoa, lämpöä, kesän tuntua. Huomenna alkavat työt suunnittelupäivällä.

Aamulla olin kotikirkossa taidemessussa, joka oli todella vaikuttava. Martti Laitinen oli laatinut messun ja hyödyntänyt Widorin kuudennetta urkusinfoniaa, joka messussa kohtasi virret ja gregoriaaniseen laulun. Virsien alkusoitot olivat katkelmia sinfoniasta, samoin vastausmusiikki, "kolehtivirsi", poisnukkuneiden nimien lukemisen jälkeen kuultu musiikki, ehtoollis- sekä päätösmusiikki. Varsin koskettavaa ja upeaa, ainakin tällaisen Widor-fanin mielestä.

Messun jälkeen roudasin autolla kotiin kolme leiriläistä, jotka myös olivat viikonloppunsa päätteeksi messussa. Äitiä kävin kurkkaamassa, ja loppupäivä kului mökillä sisareni sekä hänen kahden lapsensa seurasta nauttien.

Vaikka kesän säät ovat olleet poikkeuksellisen koleat, hyvillä mielin lähden töihin. Kesä näyttää jatkuvan vihdoin lämpimänä, ja täällä mökillä siitä voi vielä kovasti nauttia työpäivän päätteeksi.

Järvi on tyyni, samoin mieli. Mukava tavata huomenna työkaverit ja tiistaina oppilaat. Villi ja vapaa loma-aika muuttuu nyt säännölliseksi työajaksi. Mukavaa sekin. 

Mielessä soi laulun sanat: "Taas se alkaa, nosta jalkaa, koulutietä kuljetaan..."

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Tapasin mökilläni tänään pari entistä opetyöveriani. Olipa mukavaa kuunnella koulun alkujuttuja -heillä koulut alkavat vasta poarin päivän kuluttua. Saanpa olla eläkeläinen!
Hyvän JUmalan siunausta koulunalkuun!

Jaana kirjoitti...

Kiitos!

Ei varmaan hullumpaa olla eläkeläinen tämän viikon kauniiden säiden keskellä ;>)