keskiviikko 19. elokuuta 2015

Lintuja kesäyössä


Urkuviikko, jonka seurakuntamme järjestää, on parasta aikaa menossa. Kaikki konsertit urkuvarttia lukuunottamatta olen käynyt kuuntelemassa. Vähän tuo työ häiritsee musiikkinautintoja ;>)

Alkukonsertissa sunnuntaina soitti Henri Hersta, eilen kuultiin Matti Pesosta sekä nuorta urkutaituri Jimi Järvistä kaksilla uruilla ja tänään Ville Urposta. Hienoja Suomen eturivin urkureita kaikki mielenkiintoisine ohjelmineen.  

Sibeliusta on kuultu paljon, Finlandiakin uruilla 2 viikon aikana kolme kertaa. Samoin ranskalaisromanttinen musiikki on soinut vahvasti, sillä urkumme edustavat tätä suuntausta. 

Tänään kuulimme mm. lintuaiheista musiikkia. Saint-Saensin Joutsen oli uruilla soitettuna uusi tuttavuus, mutta Sibeliuksen kurjet olen kuullut aikaisemminkin. Eilen jylisi kirkkosalissa kahdet urut esim. Sapelitanssin kiihkeissä rytmeissä. Aika ainutlaatuista kuulla tuplana urkuja!

Eilen oli myös lapsille suunnattu konsertti, jolloin kirkkosalin täyttivät päiväkotilapset sekä pikkuoppilaat. Oli ihanaa vain kuunnella, kun useina vuosina olen juontanut tämän konsertin. Nyt homman hoiti kollega. Kiitos, Hannele!

Vielä on säveliä jäljellä. Sunnuntaina urkuja polkee Susanne Kujala omalla ohjelmistollaan. 

Ei kommentteja: