maanantai 1. kesäkuuta 2015

Lehmiä ja synttäreitä


Eilen nautin koko päivän mökin rauhasta loman ensimmäisenä päivänä. Nukuin niin kauan kuin nukutti ja tein, mitä mieleen juolahti. 

Postin hain kävellen puolentoista kilometrin päästä ja nautiskelin maalaismaisemista. Poimin ensimmäiset kielot, seurasin neljän kuovin torailuja sekä seurustelin läheisen maatilan lehmien kanssa. Niitä oli 18 laitumella. 

Iltapäivällä juotiin juhlakahvit loman kunniaksi ja löydettiin muutama korvasieni alamökin takaa. Illan suussa sain tehtyä vielä rästissä olleen kirjoituksen juhannusviikon paikallislehteen. Olen srk:n kirjoittajaringissä ja vuoro ei osu kohdalle kuin kerran vuodessa. Teksti oli jo mielessä hyvin pohdittuna, joten oli helppo kirjoittaa. 

Tänään juhlittiin äidin synttäreitä. Minä tosin joka välissä hoitelin hänen asioitaan, sillä ajattelin lyödä monta kärpästä yhdellä iskulla. Sainkin paljon aikaiseksi ja äiti toivottavasti oli iloinen, kun meitä läheisiä kävi monta hänen päiväänsä ilahduttamassa. Hän jäi kukkakimppujaan ihailemaan ja istumaan uuteen tuoliinsa, joka saapui tänään. 


Ulkona puhaltaa navakka tuuli ja tien vierustan voikukat saivat kunnon pöllytyksen. Lomalainen taitaa hiipiä aikaisin nukkumaan päivän puuhista uupuneena. Huomenna tuntuu varmasti enemmän lomalta...

3 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Voikukkia on tänä keväänä ollut paljon mehiläisten iloksi. Tuuli vain häiritsee mehiläisten olentoja kuten kylmä ja sadekin.
Mökillä on Ilpo olla ja onpa sopiva matka postilaatikolle. Niin meidänkin mökillä jokseenkin sellainen. Tuleepa liikuntaa. Onko sinulla mökillä polkupyöräkin?

Tita kirjoitti...

Hohhoijaa, kade käy sua siellä mökillä. Suomessa voisin iloisesti olla kesäisin mutta tuo syys ja talvi on niin kauhea, että varmaan olisin jo ankaran mielialalääkityksen uhri, jos joutuisin talvet Suomessa asumaan töitä tehden (pimeää kun menet töihin, pimeää kun tulet töistä). Nauti kesästä ja kirjoita meidän iloksemme kesäisiä kuulumisia!

Jaana kirjoitti...

Pappilanmummo:
Polkupyörää minulla ei ole mökillä, sillä täällä on ensin 300 m matkalla suurin osa ylämäkeä ja takaisin tullessa sama alamäkeä. Jotenkin vain kävely on se minun juttuni. Pyörällä ajelen kaupungissakin todella harvoin. Postimatka mökillä eli kolmen kilometrin lenkki on todella mukava kävellä.

Tita:
Ei minuakaan innosta ajatella tulevaa pimeää syksyä ja talvea, mutta sitten kun se tulee, niin kyllä siitä selvitään joulun voimalla.

Kyllä täällä nautitaankin! Tuulisen päivän päätteeksi peilityyni järven pinta ja raukea olo saunan jälkeen, niin ihanaa!