lauantai 27. kesäkuuta 2015

Laituri


Tuntuipa taas hauskalta, kun iltapäivällä taivas selkeni ja aurinko alkoi paistaa. Riipaisin heti villasukat jalasta ;=) ja juoksin verannalle aurinkoon. Villatakki oli vieressä, ja sitä kyllä tarvittiinkin aina, kun pilvistyi. Oli kuitenkin ihana olla auringossa ja juoda päiväkahvitkin verannalla.

Illalla saapui sisareni perhe saunomaan, ja samalla laitettiin laituri. Koira melkein sai sätkyn, kun teimme erikoista puuhaa, jota se ei ollut pitkään aikaan nähnyt. Paimensi meitä ja uikutti sekä ulvoi, ihan kuin joku olisi ollut hukkumassa. Lopulta se piti laittaa sisälle,

Vesi on ollut niin korkealla, että nyt vasta laituri kannatti asettaa paikoilleen. Aika syvässä se on, joten kannettiin muutamia kiviä painoksi. Huomenna täytyy vielä varmuuden vuoksi sitoa narulla kiinni.

En ole halunnut keikkuvaa ponttoonilaituria meille, sillä en erikoisemmin välitä sen keinumisesta. Ikivanha laiturimme on vanhanaikainen pukin päälle laitettava, joka alkaa vedellä viimeisiään. Ehkä ensi keväänä pitää hommata uusi. Kai minun sitten pitää antaa periksi ja hommata kelluva, keikkuva... Tai sitten teettää uusi, vanhalla mallilla, mutta sen suhteen taidan jäädä vähemmistöön.

Paistoin ison kasan lättyjä, taas kerran, ja ne hupenivat kovaa vauhtia parempiin suihin. Pikkumiehen juttuja oli hauska kuunnella. Hän katsoi iPadilta jotain lastenjuttua, jossa yhtäkkiä oli kova ääni. Samppa laittoi kädet korvilleen, ja kun äitinsä käski laittaa ääntä hiljaisemmalle, poika vastasi: "En voi, kun ei ole käsiä." No, ei kai, kun ne oli korvilla!

Myöhään illalla, kun pihapiiri hiljeni, oli nautinnollista olla saunan lempeissä löylyissä ja uida laiturilta liukkaan rantakallion sijaan, turvallisempaakin. Suuri kuikkaparvi sukelteli lähistöllä. Siinä oli ainakin 13 lintua. Ihana hiljaisuus oli rannassa. 

Säät alkavat lämmetä. Jo sitä on odotettukin!

3 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Ihanaa kesää sinne! Eikä tarvitse hankkia mitään keinuvaa laituria. Itsekään en pidä mistään ponttoonilaitureista. Tai niitäkin on montaa sorttia, jos on tukeva, niin ei kovin keinu... meillä oli mökillä tosi kiva, vaikka ponttooni...mutta siitä on jo aikaa ja laituri on monta vuotta tönöttänyt kuivalla maalla...

pappilanmummo kirjoitti...

Meillä on pohjaan istutettu laituri vanhoista puhelinpylväistä. Kun on pieni järvi, niin jäät eivät ole sitä pahemmin runnoneet. Järvi on syvärantainen. Kevättalvisin sirottelemme hiekkaa tai tuhkaa laiturin ympärille, jotta sen ympärys sulaisi ennen jäiden lähtöä.

Jaana kirjoitti...

Meillä on syvä ranta ja suhteellisen iso ulappa. Välillä käy sellaiset tuulet, että laituria ei voi jättää järveen talveksi. Jäät runnovat sen keväällä tunhansiksi päreiksi. Se pitää siis olla poisnostettava. Lisäksi rannat ovat korkeapenkereiset, joten kiinnitys on aina hankalaa. No, keinot keksitään tavalla tai toisella.