torstai 11. kesäkuuta 2015

Tuulee, tuulee...


Ilmatieteen laitos kertoi, että alkukesä ei ole ollut poikkeuksellisen kylmä. Viileys on johtunut voimakkaista tuulista. Yhtä tuulista on ollut viimeeksi vuonna 2007. Semmareiden laulu Tulee, tulee... on soinut päässä useasti.


Lenkeillä koiran kanssa on tuulisesta säästä vain hyötyä, sillä metsätiellä ei ole pahemmin ollut hyttysiä. Voin vain kuvitella tyynen päivän. Silloin itikat iskevät. Kun laitoimme vesipumppua alamökin seinustalla toimintaan, kaikki alueen hyttyset olivat tulleet sinne tuulta turvaan. Piti ihan huppu laittaa päähän, muuten olisivat syöneet elävältä.


Tänään olen imuroinut koiran karvoja sisältä ja samalla myös auton. Pesin kuramatot, nukuin päiväunet kahteen kertaan ;=) ja join iltapäiväkahvit ihanassa seurassa. Nellan kanssa haimme postin ja myöhemmin illalla leikittiin pihassa. Heittelin sille renksua, jota se jaksoi kymmenisen kertaa hakea. Viimeisellä heitolla 9-vuotias koiraneiti  pisti pitkäkseen nurmikolle ja mulkaisi minua selvästi ajatellen:"Hae itse!" Iltalenkille se ei halunnut edes lähteä, vaan kääntyi tieltä takaisin ja lönkytteli mökille. Mikäs siinä! Sopi minullekin laiskan lomapäivän päätteeksi.

Edelleen järvellä tuulee...

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Hyttysiä on ylen paljon!
Nyt tänä kesänä on hyttysmyrkyt kaivettu jo esiiin ja käytettykin. Viime kesänä en tainnut kertaakaan niitä tarvita.

Jaana kirjoitti...

Meillä on jatkuvasti tuullut niin paljon, etten ole vielä kiinnittänyt hyttysiin kauheasti huomiota. Lisäksi mökkimaasto on suhteellisen kuivaa aluetta, joten täällä ei koskaan ole ihan kamalaa itikka-armeijaa - aivan tarpeeksi kuitenkin!