sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kesäkonsertissa


                                       

Tänään arvoin aamupäivällä, mihin konserttiin lähtisin. Tarjolla oli kolme hyvää sellaista ja valinta oli vaikea.

Löysin itseni Jaakko Ryhäsen ja Jyrki Anttilan kirkkokonsertista "Hän suuri on". Säestäjänä oli Maija Anttila. Pidän molempien laulajien äänistä, ja viime kesänä kuuntelemani Ryhäsen ja hänen oppilaidensa konsertti oli todella loistava.

Kirkko oli hyvin kansoitettu. Sali oli täynnä, mutta suurella lehterillä olisi ollut vielä tilaa. Mendelssohnin Allegrolla aloitettiin ja sen jälkeen vuorotellen kuultiin tenoria ja bassoa.

Ohjelmistossa oli taattua kesäillan musiikkia, kuten Merikantoa ja Kuulaa, mutta myös uudempaa musiikkia ja muutama negrospirituaalikin. Ylimääräisenä kuulimme Panis Angeliuksen. Beethovenin Jumalan kunnia luonnossa, Händelin Soi kiitoksein ja Merikannon Omenankukat olivat ne minua ehkä eniten koskettaneet sävelet.

Konsertti oli ihan hyvä. Nautin molempien herrojen äänistä. Viimekesäistä ihanaa antia tämä konsertti ei lähestynyt, mutta mukava oli tässäkin olla läsnä kesäisessä iltapäivässä. Lisäksi oli kiva ajella auringonpaisteessa maalaismaisemien halki.

Myöhemmin illalla kävin vielä äitiä katsomassa, joka oli taas toissa aamuna kupsahtanut nurin lattialle. Oli onneksi osannut painaa ranneketta, joten hoitajat tulivat nostamaan ylös ja tarkistamaan tilanteen. Nytkin päästiin säikähdyksellä. Toinen kaatuminen viikon sisällä, huh! Päivä kerrallaan, ei voi muuta, mutta mietityttää, miten kauan hän kotona pärjää...

Paluumatkalla keräsin kukkia mökille ja nautin kesäyössä ajelusta. Oli niin kaunista! Pari päivää olen vain aloillani ja nautin hyvässä seurassa kesästä, joka vihdoin on meillä.

Ihanaa, aurinkoa!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Oriveden kirkko! ?
Tänään maanantaina on ollut kesän tähän asti lämpimin päivä - mökillä siellä varmaan myös. aivan ihanaa.

Jaana kirjoitti...

Kyllä vaan! Ja ihana päivä on ollut. Kunnon kesä - vihdoin!