tiistai 16. kesäkuuta 2015

Veden keittoa

                

Eilen illalla kuulin, että kotona kaupungissa pitää vesi keittää. Vesitornista oli löytynyt kuollut lintu. Aikamoinen härdelli tuli juhannuksen alle. Keittokehotus kestää ainakin torstaihin saakka.

Onneksi on ystäviä, jotka pitävät meidät mökkiläiset ajan tasalla kaupungin tapahtumista. Minäkin sain tiedon veden saastumisesta ihan Espanjasta ja Rodokselta saakka. 

Täällä mökillä käytän yleensä lähdevettä. Aika harvoin tuon kotoa sitä mukanani. Onneksi kaupunkivettä ei nytkään ollut matkassa. Äidille hain heti aamulla lähteestä juotavaa, jotta kotipalvelun ei tarvitse jatkaa keittorumbaa.

Lähteellä oli harvinaisen vilkasta. Kymmenkunta autoa oli tien varressa parkissa, enkä muista koskaan niin paljon väkeä nähneeni siellä yhtaikaa. Tunnelma oli leppoisa. Vähän ihmeteltiin härdelliä. Joku oli sitä mieltä, että torni tarkastetaan puolivuosittain, joten lintu on voinut olla siellä jo vaikka kuinka kauan. Tiedä häntä. En kovin huolissani ole, mutta kotona raparperipiirakkaa leipoessani keitin kyllä kehotuksen mukaisesti kahviveden.

Kuvassa oleva linnun siipi aiheutti myös kuhinan toukokuussa, kun olimme luokan kanssa luontoretkellä. Tarkasti jäännöstä tutkittiin ja monta tarinaa kehiteltiin. Tämä lintu ei sentään päässyt netti- tai lehtiuutiseksi asti kuten kaimansa. 

Ei kommentteja: