sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Juhannus mökillä


Tuulisten viikkojen jälkeen sää muuttui juhannuksena tyyneksi. Tuntui mukavalta, vaikka vettä satoikin moneen otteeseen eikä aurinkoa juuri näkynyt. Onneksi mökin katto pitää vettä ;=), oli runsaasti maukasta ruokaa ja hyvää seuraa.

Juhannusvieraan kanssa juttelimme myöhään yöhön. Oli ihanaa vain olla tekemättä mitään erikoista! Nukuttiin pitkiä päiväunia, kuunneltiin musiikkia ja luettiin kirjoja Sibeliuksesta. Hän kävi uutterasti uimassa aamuin illoin, minä vain saunasta.

Tänään saimme aamukahviseuraa ja oli hauskaa tutustuttaa kaksi hyvää ystävääni toisiinsa.


Enpä muista aiemmin juhannuksena nähneeni komeita herkkutatteja, Nytpä sellainen löytyi pihapiiristä ja totta kai se piti ottaa talteen. Niin kosteaa on ollut, että sienisato taitaa nousta etuajassa. 

Mökkejä on tyhjentynyt arjen alkaessa. Naapurimme poikkesi kertomassa kuulumiset oman lomansa alkaessa. Hän ei välitä lämmöstä, mutta minulle kyllä kelpaisi pari helleviikkoa. Saa nähdä, kumman toive toteutuu. Aavistelen häviäväni kilpailun!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Juhannus on juhlittu ja arki alkaa. Onneksi Sinulla on lomaa vielä reilusti jäljellä.
Kateeksi käy sienilöytö. Minäkin näin pikkusormenpään kokoisia kantarellin lakuja sienipaikassa, kun kävin kurkistamassa, joko löytyisi jotain...

Jaana kirjoitti...

Sienikesästä luulisi tulevan satoisa, kun näin kosteutta riittää.