perjantai 6. kesäkuuta 2014

Ukkosia


Varhain aamulla paistoi aurinko, kun Nellan kanssa käveltiin lenkillä peltomaisemassa. Myöhemmin koira jäi mökille ja minä lähdin kaupunkiin.

Torilla tapasin ystäväpariskunnan pitkästä aikaa, juteltiin kuulumiset ja sovittiin tapaamisesta. Oli ihana nähdä! Torikahvilassa eksyin tuttujen herrojen pöytään, jotka veistelivät opettajien pitkistä kesälomista. Hmmm... :=)

Hoidettiin  äidin asioita ja kesken kaiken jouduttiin oikein kunnon ukkoskuuroon. Myöhemminkin vettä satoi oikein kunnolla juuri silloin, kun taloyhtiön hallituksen kanssa katselimme piha-asioita. Minulla oli sateenvarjo, muut taisivat kastua.

Minkä kesä kastelee, sen se myös kuivaa... Minut oli kutsuttu iltapäivällä grillipartyihin ja niiden aikana aurinko paistoi ihanasti ja oli ihan kuuma. Mökille takaisin ajaessa taivas taas mustui ja perille päästyäni kannoin tavarat vauhdilla sisään, juuri ennen sadetta. 


Onneksi ehdin Nellan seuraksi ennen kuin ukkonen alkoi. Koira raukka pelkää oikein kunnolla ja kulki perässäni joka askeleella ukkosen jymistellessä lähistöllä. Pienen hetken täällä oikein myrskysi. Ukkosrintama pyyhkäisi päältä ja jyrinä sekä tärinä oli melkoinen. Onneksi ei puita kaatunut, vaikka tuuli niitä komeasti taivutteli. Verannat olivat aivan märät ja törkyä täynnä. Ikkunat pesaisin äsken uudelleen, kun olivat ihan kamalan näköiset. 

Myräkät ovat häipyneet, järvi tyyni ja ilta-aurinko paistaa. Istutaan rannassa  Nellan kanssa ja nautitaan kesäillasta.

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Ukkosen jälkeen on raikasta, niin riitaukkosten kuin oikeidenkin ukkosten jälkeen

Jaana kirjoitti...

Viime päivinä on jyrähdellytkin ahkerasti, siis luonnossa!