sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Heaven

                                 

Suomen alkanut suvi on täynnä mielenkiintoisia tapahtumia. Minä niistä mielelläni poimin omaan ohjelmaani konsertit ja taidenäyttelyt. Tänään eksyin naapurikaupunkiin negro spirituals -konserttiin Heaven ja hyvä, että eksyin. Oli loistava konsertti!

Gospelkuoro UGG ja Kultainen Lyyra -bändi esittivät tyylillä ja hyvällä maulla svengaavia perusnegrospirituaaleja. Taitavat sovitukset, mukavasti soittavat muusikot ja puhdas kuorolaulu oli hienoa kuultavaa. Kummasti yleisökin lähti jammailemaan mukaan ja tunnelma oli letkeän leppoisa.

Oli hauska huomata, miten aamulla messussa suhteellisen jäykästi toimivista kanttoreista (ja yhdestä papistakin) illaksi kuoriutui täysverisiä jazz-muusikoita! Olipa mukaan eksynyt eräs paremmin näyttelijänä tunnettu perkussioita soittamaan ja taitavasti soittikin. Ehdoton huippu oli, kun yksi kirkkomuusikoista matki laulutapaa myöten Louis Amstrongia laulaen hitin What a Wonderful World saaden mahtavat aplodit. Hyvä, herrat Kupari ja Rekunen! Järjestitte hienon konsertin. 

Kotiin ajellessa illalla yhdeksän maissa nälkä kurni vatsassa, sillä olin viimeeksi pistänyt suuhuni jotain vieraiden kanssa kahvipöydässä kolmelta. No, ei haitannut, kun mielessä pyöri vieläkin konsertin svengaavat biisit. Oli niin kivaa!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Olisipa saanut olla mukana! Tuollainen konsertti on minunkin mieleeni.

Jaana kirjoitti...

On ihanaa, kun saa nautiskella paikan päällä ja lauleskella mielessään (tai ihan ääneen)vielä kotimatkallakin!