sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Klemetti-opiston kamarikuoroa kuuntelemassa

                   

Aurinkoinen päivä mutta viileä. Sinnittelin pikkumekossa postiretken jälkeen verannalla lukemassa lehteä. Auringon paistaessa oli ihan kuuma, mutta pilveen mennessä tuli vilu. 

Iltapäivällä lähdin vähän kauemmaksi Klemetti-opiston kamarikuoron konserttiin.Oli kiva ajella kesäisessä peltomaisemassa. Pientareet kukkivat niin kauniisti.  Liikennettä oli aika paljon, mutta pois tullessa vielä enemmän. Paljon oli liikkeellä trailereita, jotka vetivät veneitä, isojakin. Juhannuksena mielii väki ulapalle!

Konsertti oli ihan ok. Ohjelmassa oli Missa Aestatis, kesäillan messu, jossa oli osia Martinin ja Rautavaaran messuista metkasti täydennettynä Bachin tutulla motetilla Jesu, meine Freude sekä kahdella Sibeliuksen sävellyksellä. Johtajana oli Heikki Liimola. 

Kuoro lauloi ihan siististi, vaikka jotain kummallista välillä kuuluikin. Minua se ei haitannut, mutta tuttu, kuuntelijana ollut kuoronjohtaja hieman murmutti minulle kuoron tasosta. Ammattilaiset kuuntelevat vähän eri lailla kuin me harrastelijat.

                  

Kuunnellessa katselin modernin kirkon arkkitehtuuria ja erikoista Kain Tapperin alttaritaulua. Valo lankesi siihen jännästi sivulta, vaikka varsinaisia ikkunoita ei näkynytkään. Hieno kirkko ja akustiikkakin hyvä. 

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Orivedelle on sentään matkaa! Mukavaa kuunneltavaa!

Jaana kirjoitti...

Matkaa ei ole paljon täältä mökiltä käsin. Ja mikäs on kauniissa kesäsäässä ajellessa... Ihan mukavaa!