maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kirkko-oopperaa


Tänään oli vuorossa oopperaa. Olin kuuntelemassa Pentti Tynkkysen säveltämän Tuhlaajapoika pienoiskirkko-oopperan, jonka esitti ryhmä laulunopiskelijoita. Teos oli tilaustyö juuri tälle ryhmälle ja yksi kolmesta kantaesityksestä.

Aihe on tunnetuimpia Raamatun kertomuksia, joten oopperaa oli varsin helppo seurata. Tarina oli tuotu nykyaikaan ja mukana oli niin kalastajia onkineen kuin pirunsarvet päässä tanssivia maailman houkutuslintujakin. Säestyksestä huolehti pianisti ja sellisti. Välissä oli myös muutama virsi, jotka laulettiin yleisön kanssa. Esitys kesti vain 45 minuuttia, joten sen jaksoi hyvin seurata sellainenkin kuulija, jolle muuten ooppera on vieras taiteenlaji.

Pidin näkemästäni ja kuulemastani. Ottaen huomioon, että kaikki esittäjät olivat harrastelijoita, tulos oli jopa erinomainen. Kaiken kukkuraksi ja yllätykseksi esittäjissä oli kaksi tuttua: entisen oppilaani äiti ja viimevuotinen kollega. Heitä kävin kiittämässä oikein henkilökohtaisesti ja oli mukava vaihtaa kuulumisia.

Päivä on ollut hektinen. Monenlaista asioiden hoitoa kaupungissa, mutta välissä myös kesäpäivästä nauttimista rannalla ja kruununa ihana lounas: ensimmäiset uudet perunat perinteisillä lisukkeilla. Nam!

1 kommentti:

pappilanmummo kirjoitti...

Oi mitä nautintoa!