tiistai 3. kesäkuuta 2014

Mökkipäivä

                                       

Pilvinen ja harmaa päivä oli oikein sopiva mökkihommiin. Aamulla humpsin yöpuvussa pitkin pihoja ja leikkasin ruohoa pitkävartisilla saksilla. Tietää sitä, että seuraavat yöt on nukuttava lepo-ortoosit ranteissa, ettei rannekanava ahtaudu. No, nukun niiden kanssa usein muutenkin. Koira juoksi innoissaan ryteiköt ryskyen pitkin metsiä ja nautti vapaudesta.

                                       

Jossain vaiheessa Nella pinkoi kolme kertaa kivikon kukkien yli. No, vahinkoa ei tapahtunut ja jos tapahtuu, niin ei haittaa. Muutenkin luulin vähälumisen talven jälkeen, että sieltä ei nouse juuri mitään, mutta ihan siedettävän näköisenä se kukkii tällä hetkellä. 

Päivällä pesin sekä ylä- että alamökin ikkunat ulkoa päin. Kaupungissa vesi on mustana noesta, täällä vain kellertävänä siitepölystä. Jonain päivänä pitää pestä sisältä päin. Ikkunanpesun lomassa seurasin kuikkia, jotka sukeltelivat rannassa ja koiraa, joka pää kallellaan istui pitkään mustikanvarpujen keskellä, katseli ympärilleen ja ilmeisesti nautti sekin kesästä luonnon keskellä.

Kävin torilla seurakunnan teltassa kahvilla. Ihanaa, vastaleivottua pullaa oli tarjolla. Olisin ostanut samettiruusuja, mutta oli vain kerrottuja tarjolla ja minä haluan yksinkertaisia. Vielä oli vähän myyjiä paikalla, mutta ehkä keskikesää kohti vilkastuu. Kaupunkitorimme onkin kuulu vilkkaudestaan ja sinne pitää aina perjantaisin suunnata tunnelmasta nauttimaan.

Lenkillä katselin puolukoita, joiden kukinta on alkamassa. Paikka paikoin oli runsaasti nuppuja. Mustikan kukinta ei niin runsaalta tänä vuonna täällä näyttänytkään. Tiltaltti lauloi kilpaa leivosten, peippojen ja punarinnan kanssa. Nautin, kun on aikaa joka päivä käydä kävelemässä. Tänään koiran kanssa juostiinkin, tosin vasen polveni ei siitä hommasta pidemmän päälle pidä yhtään.

Kyllä on helppoa päivitellä blogia iPadin tai kännykän kautta täällä maalla. Tosin kuvat ovat surkeita tasoltaan, varsinkin nämä illalla otetut, mutta aina ei jaksa viritellä kannettavaa ja järkkäriä vain päivitystä varten. Ulkona tihuttaa vettä, huomiseksi luvataan lämmintä ja aurinkoakin. Ihanaa!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Puolukkaa toivottavasti tulee paremmin kuin mustikkaa tänä kesänä.

Jaana kirjoitti...

Kesä sen näyttää... Vielä on viime satoakin jäljellä.