sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Ei pöllömpi lomapäivä!


Ensimmäisen lomapäivän aamu näytti harmaalta, joten lähdin kirkkoon messuun. Otin kameran mukaan, sillä tarkoitukseni oli myös käydä katsomassa, mitä viirupöllölle kuuluu. Ajelin maaseudun pikkutietä eikä ketään näkynyt missään. Aloin jo epäillä, ettei kirkkoniemessä lopulta ole muita kuin minä.

No, oli siellä! Messun jälkeen oli kirkkokahvit ja juttelin pitkään tuttujen kanssa. Sen jälkeen otin kameran ja lähdin pöllömaisemiin. Ja siellä tapasin VIIRUPÖLLÖN POIKASEN! Meinasin ihan revetä liitoksistani. Pöllö oli siis ollut ensimmäisellä kerralla hautomassa, siis silloin, kun olin siitä metrin päässä. Ihme, ettei puolustautunut ja hyökännyt päälleni. Onneksi ei! Viirupöllö on isona lintuna poikasaikana hyvin vaarallinen, josta lintukirjatkin aina varoittelevat.

Pöllön poikanen oli jo aika suuri ja hyvinvoivan näköinen. Muita poikasia en huomannut. En mennyt lähelle, jotta emo ei hermostu, vaikka sitä ei kyllä näkynyt missään. Poikanen oli ryteikössä, jossa oli paljon oksia edessä, joten kuvaaminen oli aika haasteellista. Siinä se nyt kuitenkin kököttää ikuistettuna ja olen ihan sekopää kokemuksesta! Aivan mahtavaa, että saa tarkkailla ja kuvata tällaista kohdetta!

Pää pilvissä ajelin kotiin ja pysähdyin matkalla kuvaamaan muutamaa muutakin juttua. Mökillä ehdin juuri ja juuri vaatteet vaihtaa, kun pihamaa pöllähti täyteen väkeä. Laitoimme laiturin, uimme, saunoimme ja uitimme ankkaa, jonka pikkuväki heitti ulapalle ja sai kauhean itkukohtauksen. Pitkällä ongella ankka saatiin takaisin laiturille ja itku loppui kuin seinään!

Kävin itse ennen saunomista pitkällä kävelylenkillä ja kuuntelin peltojen keskellä ruisrääkkää. Aurinko paistoi ja kaikenlaista muutakin liverrystä oli äänimaisemassa. Hassua, että kesken kaiken kukko kiekui! Taitaa olla maalaistalon pihapiirissä kanarouvineen.

Elän pöllähtäneessä olotilassa enkä vain pikkupöllön vuoksi. Töiden päättyminen ja loman ensipäivät ovat aina niin merkillisiä tunnelmaltaan. Ihanaa, koko pitkä kesä ja loma edessä!

6 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Olipa hieno kuva!

Jaana kirjoitti...

Kiitos! Olen itsekin niin onnellinen, että sain napattua pikkuisesta ainakin jotenkin onnistuneita kuvia.

katinka kirjoitti...

Onnea onnistumista ja loman ensipäivälle. Ei ihme että tulee sekopäiseksi kun näkee pöllönpoikasen ja vielä saa kuvan siitä. Täällä on aivan vihreä kasvoinen mummu kateudesta, ei vaiskaan se oli luonnon lahja sinulle pitkästä työtäyteisestä lukuvuodesta.

Anonyymi kirjoitti...

No onpas sinulla ollut hienoja hetkiä, kun olet kohdannut viirupöllöperheeen (tai osan siitä) jo useampaan kertaan! Minäkään en ole tavannut koskaan viirupöllöä, mutta luin lintukirjasta, että viirupöllöpuolisot ovat uskollisia niin toisilleen kuin pesäpaikalleenkin, joten ehkä pääset ihailemaan niitä ja niiden touhuja tulevinakin vuosina. Tosi upea juttu!

Terv. Eero

Tita kirjoitti...

Ihana pikkupöllö...jäämme odottelemaan kuvia kehittymisestä!
Hyvää lomaa ja suotuisia kelejä (itse olin jo lomalla kuukauden, nyt puurretaan loppuvuosi töissä...).

Jaana kirjoitti...

Kiitos Katinka, Eero ja Tita! Loman alkuun osui todellakin mahtava elämys, jota mietiskelen vieläkin. Saapa nähdä, löytyykö pikkupöllö vielä viikon päästä samoista maisemista. Aion mennä katsomaan.

Aika hassua, mutta näin tänään autolla ajaessa taas pöllön. Tällä kertaa keskellä päivää sähkölangalla istumassa ja pellolle tähyillen. Iso oli sekin, mutta lajista en saanut selvää.