tiistai 24. kesäkuuta 2014

Se mökkipäivä!

                                    

...,jolloin tyhjensin huussin! Miten se onkin niin merkillinen homma, vaikka Biolanin kompostoiva ulko-wc tuottaa lähes hajutonta ainetta. Puuceen tyhjennys ei siis ole kovin epämiellyttävää, mutta silti...

Kun palasin naapurikaupungista Semmari-lippujen ostoreissulta, ryhdyin tähän sankarilliseen puuhaan. Yleensä olen tehnyt homman jo keväällä, mutta nyt se vain jäi. Tänään päätin illalla saunoa ja kun ilma oli hyvä, sopi huussin tyhjennys hyvin ohjelmaan. 

Vaihdoin huonoimmat mökkikuteet päälle, jopa kakkoslasit silmillekin, saappaat jalkaan, käsineet käteen ja toimeksi. Eipä kauaa mennyt, kun homma oli hoidettu lapiolla, ikivanhalla kottikärryllä ja samaa vuosisataa olevalla  vadilla tai mikähän tähän juttuun pyhitetty astia nyt onkaan. Kärräsin sisällön metsään, jossa olen kasan päällä joskus kasvattanut kurpitsoitakin. Viimeeksi ne alkoivat kiemurrella kuusenoksia pitkin kohti taivasta eikä satoa tullut, joten pariin kesään en ole niitä kasvattanut. Kasvimaan hoito täällä keskellä metsää ei ole minun juttuni!

   

Vaatteet eivät likaantuneet yhtään, mutta silti työnsin ne suoraan pyykkipussiin. Ja saunominen on ihan ehdoton juttu tämän työmaan päälle!

Äsken suunniteltiin ystävien kanssa huomista konserttiretkeä. Lähdemme kuuntelemaan Okko Kamua & kumppaneita. Ihanaa!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Hyvää kompsotiainetta esimerkiksi puidenlehtien seassa!

Jaana kirjoitti...

Niinpä! Hyödyllistä, vaikkakin vähän ikävää tyhjennettävää. Eipä ole tunkua koskaan tähän hommaan ;=)