perjantai 30. toukokuuta 2014

Sinfonia Lahti

Työpäivän päätteeksi ajelin Sinfonia Lahden konserttiin. Sääkin parani ja matkalla aurinko paistoi ihan kuumasti. Ennen konserttia kävin pikapikaa syömässä ja ehdin hoitaa yhden kauppa-asiankin.

Konsertti oli tosi ihana: Sibeliusta, Beethovenia, Kreisleria ja Mozartia. Kapellimestarina ja viulusolistina toimi Jaakko Kuusisto.

Minä olisin tosin kääntänyt ohjelmiston toisin päin, sillä Mozartin Jupiter-sinfonia oli nyt viimeisenä ja minä olisin sen halunnut kuulla alussa. Olisi ollut mukava päättää kevyempään saundiin, jota edusti Kreislerin Libesfreud ja -lied sekä sarjan muut osat sekä Beethovenin romanssit keväisessä kepeydessään. Nyt Mozart tuntui lopetuksena vähän raskaalta.

Orkesteri soitti hyvin, samoin solisti. Yleisö taputti neljä kertaa kapellimestarin takaisin lavalle ja kuulimme ylimääräisenä lisää Sibeliusta.

Iloisin ja kevein mielin ajelin mökille. Oli hyvä valinta lähteä konserttiin, vaikka yleensä en päättäjäispäivän aattona tällaista harrastakaan. Nyt ei ole juuri paineita huomiselle, kun oma luokka ei esitä ohjelmaa. 

Täällä mökillä ei juuri muuta ehdi kuin käydä nukkumaan. Huomenna juhlitaan...

3 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Ei kai sentään Lahdessa asti?

pappilanmummo kirjoitti...

Ei kai sentään Lahdessa asti?

Jaana kirjoitti...

Ei! Olivat täällä lähempänä kiertueella.