perjantai 2. toukokuuta 2014

Rakeita ja aurinkoa

                                   

Ensimmäinen mökkiyö sujui hyvin. Ei ollut kylmä, vaikka ulkona lämpötila käväisi melkein kahdessa pakkasasteessa. Patterit olivat lämpöpumpun lisäksi päällä, sillä vanhan mökin eristeet ovat olemattomat. Yöllä heräsin pari kertaa siihen, että oli kuuma. Parempi niin kuin palella!

Tämä päivä oli osana vappulomaa. Aamupäivästä haravoin auringonpaisteessa ja puolilta päivin tein postiretken laatikolle. Sainkin kuulla vakiasukkailta, että posti on tullut talvella vasta iltapäivällä, tänään minun onnekseni tuli "vanhaan" aikaan. Juteltiin kuulumisia ja ihmeteltiin matalaa vedenkorkeutta järvessä.

Kun palasin mökille, sain ystävän vierailulle. Juttelimme syvällisiä ja sitten hän lähti puunkaatoon. Minä ryhdyin lukemaan postia ja havahduin raesateeseen. Hetkessä oli koko maa valkoisena. Orvokit näyttivät hieman humoristisilta rakeiden joukossa. Vähän ajan kuluttua aurinko taas paistoi ja rakeet sulivat. Myöhemmin niitä satoi uudelleen.

                                   

Äsken kävin taas vähän haravoimassa, kun rakeet olivat sulaneet. Oikeastaan mukavaa hommaa viileässä kelissä, kun ei tule kuuma.  Joutsenia lenteli edestakaisin ja aurinko paistoi. Välillä oli vain pakko pysähtyä nojailemaan haravan varteen ja katsella järvelle. Niin kaunista kevättä! Uskomatonta, että talvi on taas takana.
                                    

Ei kommentteja: