perjantai 23. toukokuuta 2014

Räjähdys


Kevät on räjähtänyt lähes kesäksi. Hellettä, yhtäkkiä puhjennut vihreys, melkein täysikokoiset koivun lehdet... Uskomatonta, miten nopeasti luonto puhkeaa kasvuun, kun lämpöä vain on tarpeeksi. 

Tänään en jäänyt yhtään ylimääräistä kuhkimaan kouluun, vaan lähdin nopsasti tänne rannalle. Tarkoitus oli käydä heti uimassa, mutta äimistyneenä katselimme keltaista puuroa rannassa: Tuuli oli työntänyt meille koko järven siitepölyt ja siihen puuroon ei kyllä viitsinyt kastautua. 


Koko iltapäivä ja ilta on kulunut ulkona. Siivosin verannat siitepölystä, leikkelin ruohoja, tutkin kukkia, seurasimme lintujen pesintää ja huomasin, että poikasetkin jo sirittelevät yhdessä pöntössä. Arviointeja pitäisi tehdä, mutta tänään en kyllä jaksa. Nautin...

Koko pitkän talven olen unelmoinut blogin päivityksestä leppeässä kesätuulessa. Tässä istun verannan korituolissa, lämpöä vieläkin pitkälti yli 20 astetta, aurinko laskee, ei hyttysiä, aurinkoinen viikonloppu edessä. Ah, tätä onnea!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Toivottavasti vielä viikon päästäkin on lämmintä

Jaana kirjoitti...

Säätiedotus lupaa ensi viikolle viilenevää, mutta toivotaan, ettei kovin kylmene. Kyllä sitä lämpöä sinullekin vielä Suomessa riittää...