sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kesäinen sunnuntai


Tänään olen kuunnellut mielenkiintoisia radio-ohjelmia Ylen ykköseltä. Aamulla kuuntelin osan Kalle Haatasen ohjelmasta Lapsi tarvitsee rajoja. Siinä haastateltiin sosiaalipsykologi Janne Viljamaata, joka kertoi mietteitään siitä, millaisia rajoja lapset ja myös aikuiset tarvitsevat pärjätäkseen elämässä. Rajoja tarvitaan!

Harmi, etten ehtinyt kuunnella loppuun, sillä lähdin kuoron kanssa laulamaan messuun. Isoset siunattiin tehtäväänsä ja messussa oli paljon nuoria. Olimme valinneet laulut sitä silmällä pitäen ja saimme loppulauluun spontaanisti nuoret mukaan ja erittäin hyvin toteutettuna. Ihan kuin olisimme harjoitelleet etukäteen yhteistyötä!

Kirkosta lähtiessä kummityttö sekä kaksi kaveria leirivarusteineen liftasivat mukaani ja heitin heidät koteihinsa. Isoskoulutus päättyi ja tunnelma oli haikea, kun koko talven olivat kokoontuneet samalla porukalla. Nyt väki hajoaa, kuka minnekin.

Myöhemmin kuuntelin jo toistamiseen Horisontista kirkon tahmeasta rakenneuudistuksesta. Kirkolliskokousedustajat Pirjo Ala-Kapee-Hakulinen ja Sami Ojala sanoivat suoria sanoja kirkon hallinnon vallanneesta byrokratiasta. Ala-Kapee-Hakulinen, jolla on hallintokokemusta kunnan ja valtiovallan puolelta, olisi antanut kirkon hallinnolle arvosanan 4, sillä niin jäykkää se on. Hänen mielestään hallinto ei tarvitse pahimmillaan edes asiakkaita ja silti se pyörii täydellä teholla.Ojala oli muistaakseni Nurmijärven seurakunnan hallintopäällikkö ja olisi ollut ensimmäiseksi lakkauttamassa omaa virkaansa! Kirkon jäsenmäärä on vähentynyt tuntuvasti viimeisen kymmenen vuoden aikana, mutta hallintohenkilöstö ei. Olikohan jopa lisääntynyt? Ei kovinkaan mairittelevia arvioita, mutta jospa vähitellen saataisiin muutosta aikaiseksi. Ovathan molemmat haastatellut kirkolliskokouksessa päättämässä asioista.

Lähes koko päivä radion kuuntelua ja messua lukuunottamatta on kulunut ulkona. Aurinkoa, lämpöä, kuikkien huutelua, hyvää ruokaa... Toisaalta myös työhön liittyviä kokeiden korjauksia ja arviointeja. Onneksi nekin sai tehtyä verannalla linnun laulussa. Ihana, voimia antava viikonloppu!

Ei kommentteja: