tiistai 20. toukokuuta 2014

Sinne tänne


Oppilaiden kanssa olimme tänään tutustumassa uuteen kouluun, pääkouluumme. Lapset siirtyvät sinne, mutta minä jään vanhaan pikkukouluumme. Pyöräilimme tutustumiskäynnille, sitten takaisin omalle koululle ja vähän ajan päästä minä säntäsin taas emokoululle opettamaan. Kiirettä piti!

Töiden jälkeen kävin äidille kaupassa ja sitten lähdin srk:n kesäkodille parin kymmenen kilometrin päähän vapaaehtoisten iltaan. Olikin mukava jutella, paistaa makkaraa ja juoda kahvia rauhassa ilman mitään sen kummempaa ohjelmaa. Emme kyllä viipyneet kovin kauaa, vaikka olisi voinut saunoa ja pelailla iltaan asti.

Pois tullessa oli turvallinen olo ajella: Vieressä istui poliisi ja perässä tuli peräti kaksi maijaa. Mikähän operaatio oli matkan varrella menossa? Tämä yksi lainvartija oli tarkoituksella mukana, mutta muut tarttuivat tien varrelta autoni taakse ja hävisivät jossain vaiheessa omille teilleen.

Pakko oli vielä poiketa ennen mökille tuloa koululla tekemässä nettiin yksi arviointi. Mökillä olin seitsemän jälkeen ja kävelin pitkin ja poikin kuvaamassa kevään edistymistä. Kullero ja mustikka kukkivat pihassa, lehdet ovat kasvaneet koivuissa ja ruohoa pukkaa... Apua, ehdinkö nauttia tästä kaikesta ihanasta muutoksesta?

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Kateellisena Suomen keväästä...

Jaana kirjoitti...

...mutta sinulla on siellä ikimuistoinen retki menossa!