lauantai 16. maaliskuuta 2013

Viikonlopun tekemisiä


Eilen töiden jälkeen kiirehdin vaihtamaan vaatteet ja lähdin mökille. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta eikä viimakaan juuri tuntunut. Oli ihana kevättalven sää muutamassa pakkasasteessa.

Mökillä lapioin polkuja ja terasseja lumesta ja seurailin ketun jälkiä. Ilmeisesti sama yksilö on useamman kerran kiertänyt viime kuukausien aikana reviiriään. Jäljet ovat aika kookkaat. Olisikohan toiveissa saada poikasia keväällä meidän kulmille? Pari vuotta sitten kettuemo poikasineen viihtyi pitkälle kesään mökkimme takana olevalla alueella ja näimme niitä useampaankin kertaan tiellä. Ihanan näköisiä otuksia!

Vaikka uutta lunta tuli viikolla, jäällä ei kovasti edes upottanut. Rannassa oli mukava seurata talitinttejä ja tien vierellä kuusikossa liverteli joku minulle tuntematon todella kauniisti. Kävelinkin metsätietä parisen kilometriä ja kuuntelin metsästä kuuluvia lintujen ääniä. Talven hiljaisuus on muuttunut liverrykseksi. Ihan selvästi kevättä on rinnassa!

Tänään olemme olleet nuorimman kummilapsemme 5-vuotissynttäreillä. Tällä kertaa niitä vietettiin täällä mummolassa, joten ei tarvinnut lähteä lähes kolmensadan kilometrin päähän juhlimaan. Sankari sai Legon poliisihelikopterin ja pääsiäismunia. Oli mukava tavata Veetiä ja perhettä.

Juhlien vuoksi en ehtinyt juuri ulkoilemaan, vaikka ilma oli tänäänkin mitä ihanin. Huominenkin menee kuoron kanssa, mutta suunnittelin kyllä käyväni mökillä, jos iltapäivätapahtumat päättyvät tarpeeksi aikaisin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin olet keksinyt idean tuohon sydänkuvaasi. Ketuista täytyy todeta, etten ole päässyt kuvaamaan ainuttakaan. Helsingin Sanomissa oli jokin aika sitten kuva cityketusta. Hgin Kruununhaassa asuvat Elsa ja Julius kertoivat nähneensä sen livenä.
Niin - kerroit muuttaneesi nyt blogisi asetuksia. Yritin silloin aiemmin kommentoida 4-5 kertaa, mutta en onnistunut. Toivottavasti tämä nyt onnistuu.

Terveisin Eero

Jaana kirjoitti...

Hyvin tuli kommenttisi perille. Ihan sattumalta luin jostain blogista, että ponnahdusikkunallinen kommentointimalli on varmin. En ole edes tiennyt, etteivät kaikki ole päässeet kommentoimaan blogiani. Vuodatus on tökkinyt, mutta niin näyttää Bloggerikin välillä!

Tuo kuva on kännykällä napattu meidän mökkirannasta eikä ole laadullisesti mistään kotoisin, mutta näytti vain niin hauskalta!