tiistai 23. lokakuuta 2012

Suvikumit säilöön

Yöllä heräsin neljän jälkeen ja vilkaisin ikkunasta ulos: Satoi sakeasti räntää! Uni ei tullut heti silmään, kun mietin, miten pääsen töihin aamulla, jos maa on valkoinen. Kesärenkaat olivat vielä autossa alla ja autohallista on jyrkkä nousu maan pinnalle. Kesken työpäivän oli lisäksi tiedossa koulun vaihto.

Kun herätyskello kuuden jälkeen pirisi, hengähdin helpotuksesta, kun maa ei ollutkaan lumessa eikä edes sohjoinen. Märkää kyllä oli ja hiukan räntää ilmassa.

Olin eilen jo ottanut auton perään talvirenkaat ja tänään koulun jälkeen kävin ne vaihdattamassa alle paikallisessa rengasliikkeessä. Kyllä oli taas hyvä ja nopea palvelu, vaikka meitä asiakkaita oli jonossa pitkä liuta. Reilun puolen tunnin odottelulla pääsin ja oman auton kohdalla ei mennyt kuin muutama minuutti.

Kesärenkaita autotalliin laittaessani rengas lipesi ja keskisormi muljahti ikävästi. Nivel on kipeä, mutta mitään murtumaa siinä tuskin on. Katsotaan nyt, miten turpoaa vai meneekö ohitse säikähdyksellä. Jotenkin huolimattomasti nostin viimeistä rengasta ja se lipsahti otteestani. Pihkura, miten isoja ja painavia pitää olla nykyautojen renkaat!

Nyt lumi ja jää saa puolestani tulla. (Vaikka en kyllä vielä niitä missään muodossa toivo!) Muutama lehti vielä pihalla sinnittelee vaahterassa...

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

meilläkin isäntä vaihtoi tänään talvirenkaat. Nyt sitten uskaltaa lähteä liikenteeseen tarvittaessa.
Sormen paranemista!

Jaana kirjoitti...

Meillä on maa valkoisena!
Kiitos toivotteluista. Sormi on jo lähes ok!