sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Vuonna 85 ja mieletön siika

Eilen olimme Tampereen Työväen teatterissa katsomassa Vuonna 85. Ystäväpariskunta oli mukanamme. Heille esitys oli ensimmäinen, meille jo komas.

Jos haluaa katsella jotain hauskaa, mukaansatempaavaa ja harmitonta, kannattaa ostaa liput. Viimeisiä viedään, sillä joulukuussa esitykset päättyvät. Musikaali on pyörinyt Tampereella jo kuusi vuotta ja nyt loppu häämöttää. Näytöksiä on ollut yli 300 ja katsojia 230 000, millä määrällä se on Suomen suosituin kotimainen musikaali kautta aikojen.

Eilinenkään esitys ei tuottanut pettymystä. Jokainen katsomamme on ollut hieman erilainen, niin tämäkin. Aika kului siivillä ja kämmenet olivat kipeät taputtamisesta. Kasarifiilis on nuoruuttani, joten lämpimästi läikähteli sisällä koko esityksen ajan. Juicen, Eppu Normaalin ja Popedan musiikki soi hyvin esitettynä. Tänään on hieman väsähtänyt olo myöhäisestä kotiintulosta johtuen.

------------------------------------------

Äsken teimme uunissa pyytämistämme siioista uunikalaa:

- kokonainen siika
- sitruunaa
- sitruunapippuria
- suolaa
- tilliä
- kaprista
- kolmen sipulin kermaa

Uunissa 200 astetta noin puoli tuntia ja a vot! Mahtavan hyvää oli timjamilla ja hunajalla maustetuilla juureksilla ryyditettynä. Olenkohan pitkään aikaan syönyt mitään niin hyvää? Päihitti eilisen ravintolakuhan, vaikka sekin oli tosi maukasta.

Nyt sulattelemaan ja sitten pienet päivänokoset!

Ei kommentteja: