perjantai 19. lokakuuta 2012

Lisää siikoja


Syysloma kääntyy lopuilleen ja maanantaina menen töihin. Kun joku kysyy, mitä teit lomalla, vastaus on: "Leikin kalastajan muijaa!"

Tänään tuli verkoista kolme siikaa, kaikki olivat yli kiloisia. Yksi oli vähän suurempikin. Neljäskin oli, mutta päästimme sen kasvamaan vielä, kun oli pieni ja aivan virkeä. Jätimme verkot veteen ja huomenna menemme taas kokemaan ne aamusta, sillä iltapäivällä lähdemme Tampereelle teatteriin.

Suppilovahveroita näkyi joka puolella. Olisin niitä kerännyt, jos joku olisi halunnut, mutta ei! On ollut hyvä sienisyksy ja kaikilla pakastimet on sullottu täyteen sieniherkkuja. Sinne jäivät sienet metsään hirvien lounaaksi.


Verkoilta jatkoimme matkaa mökille kompressori auton perässä. Mökillä kaikki oli ok, tosin niin syksyisen oloista. Jytky-karhu vartioi pihapiiriä ja naureskeli, kun jäimme autolla kiinni pihanurmikkoon. On satanut niin paljon, että loivassa ylämäessä renkaat alkoivat sutimaan, eikä minun auttanut muuta kuin ryhtyä työntämään! Onneksi saimme auton liikkeelle. Muuten emme olisi pihaan ajaneetkaan, mutta perässä oli kompressorin mötkö, jota ei kaukaa viitsi kanniskella.


Puhalsimme vesiputket tyhjiksi. Sitten lorautin viemäriin pakkasnestettä, jotta vesilukko ei jäädy. Nyt onkin mökki talviteloilla valmiina odottamassa pakkasia ja lumia! Haikeaa...

Ei kommentteja: