maanantai 15. lokakuuta 2012

Puhelinterroria

Syysloman ensimmäinen arkipäivä. Olen juuri saanut kotona lounasruoan lautaselleni, kun kännykkä soi. Arvasin, että siellä on puhelinmyyjä, mutta vastasin silti. Ja leimahdin! Miten voi olla, että kysymys "Kuinka paljon maksat nykyisestä liittymästäsi kuukausimaksua?" saa minut aina raivoihini: "Toiselle operaattorille ei kuulu laskuni suuruudet enkä ole niitä velvollinen kellekään selittelemään.  Kiitos soitosta ja mukavaa päivänjatkoa!" sanon heti, kun puhelinmyyjä vetää henkeä.

Jatkan syömistä. Kun laitan astioita koneeseen aterioinnin jälkeen, tulee seuraava soitto, tällä kertaa Me naiset -lehdestä. Kampanjatarjous, ilmaisia lehtiä... "Tiedän, ettei sellaisia ole olemassakaan. En tilaa mitään. Kiitos soitosta ja mukavaa päivänjatkoa!"

Minulle on turha selitellä, että puhelinkauppiaat tekevät vain työtään. Lopetan puhelut heti alkuunsa. Ja raivostun! Tämä on minusta kotirauhan häirintää ja puhelinterroria. HRRRRR!!!

Odotan kuin kuuta nousevaa, milloin tulee laki puhelinkaupustelun kieltämiseksi.

5 kommenttia:

Maisakaisa kirjoitti...

Minulla on puhelinmyynnin esto. Sen saa tilattua soittamalla automaattinumeroon (en nyt muista numeroa ulkoa). Jos puheluja silti tulee, kysyn heti, kuinka he soittivat, vaikka minulla on esto. Lopettavat puhelun nopeasti eivätkä yleensä uudelleen vaivaa.

Sellaisella yrityksellä on estosta huolimatta lupa soittaa, jonka asiakas olet.

Maisakaisa kirjoitti...

Täältä lisätietoa ja numero:
http://www.asml.fi/rajoituspalvelut/kuluttajille/puhelintarjonnan_rajoituspalvelu

pappilanmummo kirjoitti...

Oletko laittanut kaupusteluneston eli on mahdollista tehdä se listalle, joka kauppiailla on tiedossa, että ei saa tähän numeroon tehdä tarjouksia?

Jaana kirjoitti...

Olen tehnyt jonkin eston, joka ei tunnu toimivan. Joku sanoi, että maksulliset ovat tehokkaampia, mutta en periaatteesta maksa asiasta, jonka pitäisi mielestäni olla itsestään selvä.

Maisakaisa: Teenpä uudelleen tuolla sinun antamallasi osoitteella. Kiitos vinkistä!

Maisakaisa kirjoitti...

Vain "kiltit" puhelinmyyjät noudattavat kieltoa eli tarkistavat ennen soittoa, onko myynti sallittua. Silti "tuhmatkin" häkeltyvät, kun jäävät kiinni. Kasvatuksellinen näkökohta... :-)

Olen kyllä joutunut perumaan vanhemmilleni lähetettyjä vimpaimia, vaikka heillekin olen eston laittanut. Isä ei luurin laskettuaan muista, kuka soitti ja miksi, siksi joskus kenties huomaamattaan tilannutkin. Aina on kyllä yrityksissä soittojeni jälkeen oltu pahoillaan ja luvattu laittaa heidän yritystään koskeva myyntikielto.