tiistai 27. lokakuuta 2015

Päiväkirurgiaa


Pari erilaista päivää takana.

Sunnuntaina oli kuoromme 90-vuotiskonsertti. Ihan kohtalaisesti sujuivat laulut ja yleisöä oli todella paljon. Tuntui mukavalta, kun niin moni oli halunnut tulla juhlistamaan kuoromme taivalta.

Maanantaina lähdin päiväkirurgiseen toimenpiteeseen Dextraan. Laserilla korjattiin jalan laskimoa paikassa, jossa puolitoista vuotta sitten kiinnitettiin katkennut peukalon nivelside paikoilleen. Käsileikkaus sujui hyvin ja uskon, että myös tämä viimeinen.

Aikataulu piti, toimenpide sujui sutjakasti ja kohtelu oli äärimmäisen ystävällistä. Laserointi tehtiin paikallispuudutuksessa enkä edes tipan kautta lääkkeitä tarvinnut. Kahdessa tunnissa oli koko homma ohi ja hyvän iltapalan jälkeen lähdin kotimatkalle. 

Tuli tunne, että kaupunkimme on tehnyt hyvän diilin lyödessään terveyspalveluissa hynttyyt yhteen yksityisen toimijan kanssa. Yksityissairaalassa tehty toimenpide maksusitoumuksella oli miellyttävä kokemus taas kerran. Saanen epäillä, että kunnallisen puolen sairaalassa en varmasti olisi näin juohevasti hoitoa saanut.

Jalka ei ole ollut juurikaan kipeä. Seisoa ei saa paikallaan ja istuessa pidän koholla, mutta muuten elämä on aika helppoa, vaikka turvotusta onkin. Liikkua saa niin paljon kuin sielu sietää, Vielä tänään en uskaltanut ulos kävelemään lähteä, mutta huomenna kokeillaan. 

Viikon parantelen jalkaa kotona ja sitten töihin.

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Tosiaan: kaupunkinne hoitaa hyvin tällaista. Kateeksi käy.

Jaana kirjoitti...

Saa nähdä, mitä tapahtuu vuoden alussa. Sopimus on katkolla :>(