tiistai 20. lokakuuta 2015

Koulutusta

               

Tämä päivä vierähti koulutuspäivässä "suuressa maailmassa". Aiheena oli oppimaan oppiminen ja päivän aikana käsiteltiin metakognitiivisia taitoja, toiminnallista oppimista, tunnetaitojen harjoittelemista, siltausta... Lähes kaikki sanoja, joista ei puhuttu 30 vuotta sitten, kun ammattiini valmistuin.

Oppimiskäsitys on muuttunut vuosien aikana, joten täydennyskoulutusta tarvitaan. Tämän päivän koulutus oli oikein hyvä ja vilisi konkreettisia, hyväksi koettuja malleja, joihin saimme tutustua. Verkostoituminen sekä kollegoiden tapaaminen on tärkeää. 

Samalla kävin ystäväni luona. Juotiin teetä ja juteltiin pitkästä aikaa kiireettömästi.  Sain myös auttaa häntä arkipäiväisissä asioissa. 

Tänä syksynä ajelin ensimmäistä kertaa pidemmän matkan pimeässä. Vaikka tien pinta oli kuiva, lyhyet valot hävisivät johonkin. Pitkillä sentään näki. Kuten aina syksyisin, taas on tottumista pimeällä ajoon. Ei niin mukavaa!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Pimeällä ajaminen on hankalaa minullekin. Jotenkin en vain pidä siitä. Etenkin, kun on paljon vastaantulijoista ja joutuu laittamaan lyhyet valot päälle, vaikka ne olisivat puhtaatkin, ei näe hyvin.

Jaana kirjoitti...

Kesän valoisan ajan jälkeen syyspimeät tuntuvat autoillessa tosi kurjilta. No, kaikkeen tottuu...