sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Neljäs kerta Finlandiaa...


Mökki on nyt lähes talvikunnossa. Putket puhallamme huomenna ja verannan kalusteita pitää vielä nostaa sisälle suojaan, mutta muuten alkaa olla kaikki valmista. Tänään tyhjensin jääkaapin ja pakkasesta söin 4 (!) puikkojätskiä, onneksi pientä, kun en viitsinyt niitä poiskaan heittää.

Mökiltä kiirehdin tavarakuorman kanssa kaupunkiin, jotta ehdin illalla konserttiin. Kalevi Kiviniemi ja Jukka Pietilä musisoivat kirkossamme Sibeliuksen juhlavuoden hengessä ennen Amerikan matkalle lähtöään.

Sibeliuksen yksinlauluja, Valse triste, Intrada, Finlandia... Oli niitä mukava kuunnella, taas! Finlandia esitettiin nyt neljättä kertaa kahden kuukauden sisällä kirkkomme uruilla. On ollut hauska vertailla eri taiteilijoiden näkemyksiä ja urkujen rekisteröintejä, mutta tunnelma on kyllä kohdallani kärsinyt. Liika on liikaa, enkä tänäänkään oikein pystynyt muuta kuin nauttimaan ilmeikkäästä soitosta. Liikutuksesta ei ollut kyllä tietoakaan, vaikka muut silmäkulmiaan pyyhkivätkin.

Kiviniemi kehui urkujamme: "Yhdet Pohjois-Euroopan parhaimmista." Kyllä me kaikkemme teimmekin niitä hankkiessamme vuonna 2003. Kiviniemi ja Matti Pesonen, kummatkin urkujen mestareita, saivat sanoa mielipiteensä ja hyvä tuli. Onneksi urakka tehtiin silloin, sillä nyt ei varmaan sellaista rahasummaa uusiin urkuihin saataisi kasaan nykypäivän taloudellisessa ahdingossa, jossa seurakunnatkin paraikaa kamppailevat.

Vähitellen alkaa ajatukset musiikin maailmasta laskeutua takaisin arkisiin asioihin. Huomenna työ odottaa...

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Mökkikausi siis todella ohi!
Sibelius on aina Sibelius ja Finlandia eritoten

Jaana kirjoitti...

Nyt vaan tuntuu, että Sibeliusta tulee niin tuutin täydeltä joka paikassa. Mutta mukavaahan se vain on.