lauantai 3. lokakuuta 2015

Myrskyn jälkeen on poutasää...

                

Aamulla heräsin hyvin nukutun yön jälkeen katsomaan myrskytuhoja: Ei ollut onneksi muuta kuin pudonneita oksia. Täällä tuulet laantuivat puolen yön jälkeen, sähkötkin toimivat koko ajan ja aamu valkeni aurinkoisena ja kauniina.

                

Hitaan, nautinnollisen aamun jälkeen lähdin metsään kävelemään - tai oikeammin kiipeilemään, sillä meidän takana olevat maasto on hyvin mäkistä ja kallioista. Samalla keräilin puolukoita ja ihastelin auringonpaisteessa kylpevää syysluontoa. Aurinko kyllä haittasi puolukoiden poimintaa, sillä niitä ei vastavaloon tahtonut nähdä. Ämpärillisen kuitenkin sain ja se on ihan riittävä määrä talven varalle (kun vanhat kaadettiin pöpelikköön pakastinkatastrofin jälkeen!)

               

Viisi tuntia olin ulkona. Ensin metsässä, sitten verannalla auringossa marjoja putsaten ja vielä pari tuntia autoa pesten ja mökkipihoja talviteloille laittaessa. Söin kaikkea kummallista, kun en tuonut mukanani juuri mitään, vaan päätin tyhjätä viimeiset pakasteet vatsaan. Tuuli tyyntyi illalla ja sytyttelin kynttilöitä ja soihtuja ulos. Takassa on tuli ja nautin niin.

               
   
Viimeinen mökkiviikonloppu ihanassa säässä! Ensi viikolla viilenee tuntuvasti, sanottiin uutisissa. Syyslomalla varmasti käydään mökillä, mutta yötä täällä ei enää olla. 5 kuukautta mökkikautta, 7 kaupungissa ja keväällä taas tänne, jos Luoja suo...

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Kiva olla mökillä ja marjastamassa. Puolukat ovat mainioita talven marjoja. Niistä saa eturuokaa, jälkiruokaa, leivonnaisia...
Ehkä vielä ensi viikolla pääsen mökillekin - sitä ennen kotiahkerointia.

Jaana kirjoitti...

Puolukkapiirakka on yksi lemppareistani!