perjantai 2. lokakuuta 2015

Myrskyssä

          

Ensimmäisen syysmyrskyn - Valion - lähestyminen sai minut arpomaan, lähdenkö mökille viikonlopuksi vai en. Kun iltapäivätuulet olivat vielä ihan inhimillisiä, päätin lähteä. Tuskinpa näitä mökkikelejä enää riittää lokakuun edetessä. Tiellä oli vähän pudonneita oksia matkan varrella, mutta muuten ei näkynyt mitään myrskytuhoja - vielä.

Tänne saapuessa tuuli puhalsi navakasti. Ajoin auton mökin viereen, jos sattuisi puita kaatumaan. Nyt puuskat tuivertavat puita välillä niin, että vähän hirvittää, mutta onneksi sisällä on lämmintä ja mukavaa takkatulen loisteessa.

Ilta-aurinko paistoi kauniisti ja vaahteran lehdet ovat viikossa punertuneet. En ole koskaan ollut mökillä yötä enää lokakuussa, päiväseltään vain käyty. Nyt tuntuu vähän hassulta. Puiden pudonneet lehdet ovat paljastaneet järvimaisemaa lisää ja aurinko laskee ihan kummalliseen paikkaan. Onneksi tulin.

Mistään ei näy valon pilkahdustakaan, joten ilmeisesti kukaan muu ei ole uskaltautunut myrskyssä mökkeilemään. Toivottavasti ei sähköt katkea. No, sitten vain lisää kynttilöitä valaisemaan ja pökköä pesään.

Kiireisen viikon jälkeen mökkiviikonloppu hiljaisuudessa ja rauhassa on parasta elpymistä - jos vain puita ei kaadu niskaan!

3 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Mukavaa mökkeilyä.
Tuuli se tuivertaa täälläkin ja hillonkeitto meneillään. Keitän karhunvattuja ja mustikoita hilloksi hillosokerin avulla parhaillaan. Sopivankokoiset purkit vain alkavat loppua.

Tita kirjoitti...

Onneksi Suomessa on vielä kynttilät ja takat hallussa. Ja oli jopa meillä omakotitalossa Suomessa aikanaan. Mutta kovin moni paikka on sähkön varassa. Itse en suostuisi asumaan paikassa, jossa ei ole mitään sähkötöntä varalämmitystä. Täälläkin meillä on takka ja tietysti kynttilät ja keittämiseen voi käyttää kaasua. Tarvittaessa saamme vaikka jääkaapin toimimaan auton akulla tai kaasulla. Hyvää myrskyä!

Jaana kirjoitti...

Pappilanmummo: Ei ihme, että purkeista on pulaa. Sinulla on tuo puutarhan sadon jalostusrumba pyörinyt kiihtyvällä vauhdilla jo viikkokausia!

Tita: Ihan viisasta, ettei olla riipuvaisia pelkästä sähköstä. Myrsky oli "hyvä". Meidän seudulla ei tullut vahinkoja, pohjoisempana kyllä.