maanantai 2. maaliskuuta 2015

Terveisiä Kalevalasta

                                                                           
Tänään kaupunkimme tarjosi lapsille ja nuorille osana koulupäivää Konserttikeskuksen järjestämän mielettömän hienon musiikkiteatteriesityksen Terveisiä Kalevalasta. Teos on Jukka Nykäsen säveltämä ja hän itse toimi säestäjänä. Laulusta huolehti Elli Vallinoja, Hanna Kaila, Ari-Matti Hedman ja Jyri Lahtinen.

Esitys pohjautui Kalevalaan, mutta esitettiin hyvällä maulla ja raikkaasti modernisoiden. Runot olivat Juha Itkosen käsialaa ja teema pyöri rakkauden, vihanpidon ja ystävyyden ympärillä. Esitys oli juonellinen, joten pikkuoppilaatkin pysyivät hyvin kärryillä.

Musiikkijuhliemme esiintyjäkaartiin kuului osa taiteilijoista ja korkeatasoinen musiikki häikäisi. Oli myöskin hieno huomata, miten pienellä rekvisiitalla saadaan tunnelma luotua. Väinämöinen suri Ainoaan, Sampoa taottiin ja Pohjolan häitä vietettiin.

Oppilaat jaksoivat hyvin seurata esityksen ja nykyelämää koskettavat viittaukset saivat naurunremahdukset aikaiseksi katsomossa, erityisesti OMG! Itse nautin eläytyvästä esityksestä, laulun korkeasta tasosta ja erityisesti Jukka Nykäsen virtuoosimaisesta pianotaituruudesta.

Vau, oli hieno elämys meille kaikille! Muistoksi saimme postikortin ja hyvän mielen koko päiväksi. Kiitos kaupungillemme, kun satsaa kouluihin korkeatasoisilla kulttuuriesityksillä.

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Olipa taas juhlaa koululaistenkin kera. Tuollainen satsaus todella on kannattavaa tulevaisuutta varten - lapset oppivat tulemaan mukaan kulttuuritapahtumiin.

Jaana kirjoitti...

Näin on. Ehkä jotkut lapsista eivät tämän tasoiseen kulttuuriin ilman koulua saisi kosketusta.