tiistai 17. maaliskuuta 2015

Kevätlempeä


Rakkautta ja kiihkeää lempeä...

Naakkapariskunta rakentaa kovaa vauhtia pesäänsä rappukäytävän ilmanvaihtohormiin. Taas on katolta irronneet hatut ja verkot, sillä nämä varislinnut ovat äärettömän nokkelia änkeytymään pienimmästäkin rakosesta mieleiseensä paikkaan. Tämä hormi on yksi lemppareista, sillä useina keväinä olemme olleet painimassa saman ongelman kanssa. 


Perjantaina pesä purettiin ja sotkut siivottiin porraskäytävästä. Kun katolla ei käyty, niin yhdessä päivässä pesä oli taas paikallaan. Putsattavaa riittää kerrostasanteella!

Luonto on ihana asia. Törmäyskursseja kuitenkin tapahtuu ihmisten kanssa, kun eläimet tai linnut tupsahtavat paikkoihin, johon niiden ei pitäisi päästä. Sotku ja meteli on melkoinen, kun naakanpoikaset kuoriutuvat meidän talon pesässä.

Katsotaan, ehditäänkö vielä hätiin vai ovatko naakat ottaneet nopeudellaan meistä selkävoiton!

3 kommenttia:

Palomino kirjoitti...

No jopas on paikkaan alkanu pesää rakentamaan :0( Naapurissa kans taistellaan naakkoja vastaan, kun ne tekee joka kevät piippuun pesää vaikka sielä on hattuja ja verkkoja ja mitä lie edessä. Se on ikävää, kun se pesä joka sitten jää sinne piippuun halkaisee sen talvipakkasilla.

pappilanmummo kirjoitti...

Meillä neuvotellaan harakkojen kanssa - yritetään saada niiden pesät pois pihapuista ja -aidasta.

Jaana kirjoitti...

Karjakko: Niin, linnuista voi tulla ihan oikeaa, rahallistakin haittaa. Meillä onneksi vain sotkua ja ääntä.

Pappilanmummo: Harakanpesä makuuhuoneen ikkunan lähellä on maalla koettu. Vaatii hermoja kuunnella harakan naurua päivät pitkät...