sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Jäiden laulua


Aamulla olin kuoron kanssa laulamassa. Aurinko helli kotiin kävellessäni, joten muutin suunnitelmia: Vaikka kokous odotti iltapäivällä, päätin (yllätys, yllätys) pistäytyä mökillä. Keitin kahvia termariin ja otin päivän lehden mukaan.


Jäät pitivät mielettömän hienoa ja kovaa ääntä, mulinaa ja rysähdyksiä. Olosuhteet olivat suotuisat, suuria lämmönvaihteluita, joten jännitykset purkautuivat railoina ja murtumina ja niistä syntyi ääntä. Oli kiva kuunnella kahvin juonnin lomassa. Krookukset olivat venyttäneet piippojaan ja viimeiset lumet hupenevat. Millainenhan "talvi" ja lumentulo on vielä edessä?

Iltapäiväksi piti kiirehtiä kotiin, vaikka en millään olisi viitsinyt. Suunnittelimme kuoromme 90-vuotiskonserttia, joten tärkeän asian äärellä mietiskeltiin. Saatiinkiin paljon valmista aikaiseksi.

Illalla piipahdin vierailulla, joka vähän venähti pidemmäksi kuin alun perin olin suunnitellut. Oli mukava jutella. Lopun iltaa olen viettänyt useaan otteeseen puhelimessa. 

Nopeasti vierähti keväinen viikonloppu! Viikon päähän ennustetaan jo aivan toisenlaista säätä. Onneksi nyt oli aikaa auringosta nautiskella ja vielähän viikollakin lämpimät säät jatkuvat. Tosin nuo työt vähän häiritsevät ;=)

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Mökki on kutsuva jo nyt tähän aikaan vuodesta.
Olisin mielelläni minäkin mökillä, vaan taas viikollakin on vaikka mitä muuta, hiippakunnan lähetysseminaarikin Hämeenlinnassa ja töitä...

Jaana kirjoitti...

Sama minulla. Tänään olisi ollut jo 11 astetta, ainakin yhden mittarin mukaan, ja rantaan teki mieli. Ei vaan ollut aikaa...