tiistai 24. maaliskuuta 2015

Vaalipaneeli


Illalla osallistuin yleisönä kulttuuripainotteiseen vaalipaneeliin. Eduskuntavaalikiertue 2015 oli Aamulehden ja paikallislehtien järjestämä ja mukana oli seitsemän eduskuntavaaliehdokasta. 

Paikka oli kulttuurikeskustelulle mitä parhain, sillä olimme uuden museorakennuksemme suojissa. Aluksi tarjolla oli kahvia ja vapaata jutustelua ehdokkaiden kanssa. Minutkin bongasi eräs, jonka kanssa keskustellessa huomasimme, että hän oli oppilaani kummisetä! Maailma on niin pieni...

Paneelikeskustelun lomassa yleisö sai äänestää kaukosäätimen näköisellä vempeleellä. Myös punaisia ja vihreitä lappuja käytettiin. 

En nyt tiedä, oliko panelistien keskustelu kovin antoisa. Sujuvasanaisia olivat kaikki, joten helppo oli kuunnella.  Aiheina olivat esim. säätiöiden mahdollinen verotus, edellisten kulttuuriministerien onnistumiset sekä kulttuurisektorin säästöt. Mielenkiintoisinta taisi kuitenkin olla jutustelu tuttavapariskunnan kanssa kahvilla. ;=)

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Olet todella aikaaseuraava ja aktiivinen myös yhteiskunnallisesti.

Eipä vielä ole ollut meillä aikaa kunnolla ajatella vaaleja ja äänestystä.

Jaana kirjoitti...

En ole yhtään yhteiskunnallisesti aktiivi omasta mielestäni, vaikka äänestämässä käynkin aina ja välillä vaalikeskusteluita seuraan. Siihen se sitten jääkin :=)