torstai 19. maaliskuuta 2015

Esi- ja alkuopetusta


Eilinen päivä oli kiireinen mutta mukava. Ensin olin koulussa klo 11 asti ja aamupäivä sisälsi todella hektisen rupeaman normaalista poikkeavia asioita.  Ruokailukin sujui lähes lennossa, sillä puolen päivän jälkeen alkoi koulutus, johon siirtymiseen piti varata aikaa. 

Viikko sitten olin lakikoulutuksessa, nyt tutustuttiin varhaiskasvatuksen ja alkuopetuksen uusiin tuuliin. Yhteisöllinen, osallistava sekä lapsilähtöinen pedagogiikka oli messutyyppisesti esillä koulutus- ja verkostoitumistapahtumassa, jossa esiteltiin tulevan opetussuunnitelman joustavia toimintamalleja. Luennot olivat lyhyitä ja napakoita, joten aikaa jäi riittävästi messukohteiden kiertelyyn. 

Iltapäivä oli mielenkiintoinen. Välillä sai napata mukaansa uusia oivalluksia, välillä todeta, että noinhan mekin jo teemme. Ihastutti, arvelutti, mietitytti, innosti...

Hyvä koulutus tällä kertaa. Nyt saa lähiviikot paneutua vain oman luokan työskentelyyn, joka on todella kivaa maailmalla kiertelyn jälkeen!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Koulutusta on ollutkin tänä vuonna runsaasti. Mukavaa, kun löytyy mielenkiinoista.
Ja levollisia koulupäiviä ilman hässäköitä toivottelen

Jaana kirjoitti...

Nyt ei pitäisi enää olla kuin pakolliset vesot: palokoulutusta yhtenä iltapäivänä sekä ensi vuoden suunnittelua ja vähän uutta opsia.

Kiitos toivotuksista! En minä todellakaan enää härdelliä kaipaa...