torstai 6. kesäkuuta 2013

Ukkosen jälkeen


Vihdoinkin sadetta! Ihanaa on ollut helle, mutta luonto on kaivannut kipeästi vettä. Tänään illan suussa saatiin helpotusta, kun ukkosti ensimmäisen kerran kunnolla tänä kesänä. Vettäkin satoi parisen tuntia, 12 milliä, joka jo tuntuukin. Kuuntelin radiota ja makoilin sohvalla koko ukkosen ajan ja katselin luontoa. Taisin torkahtaakin välillä...

Eilen olin viemässä kummityttöä lääkäriin. Tai oikeastaan olimme usealla lääkärillä. Meillä oli minuuttiaikataulu, mutta ei tullut edes kiire, kun ajat eivät olleet missään myöhässä. Välillä piti siirtyä autolla paikasta toiseen ja kaupungissa aina paikoitus vie aikaa - ja kolikoita!

Reumalasta hoidetaan hyvin Suomessa. On hammashoidot, psykologit, kirurgit ja tietenkin reumalääkärit. Eilen olimme vielä ihotautipolillakin. Todella työstä käy tämä juokseminen lääkäriltä toiselle, mutta kaikki on tietenkin lapsen parhaaksi. Onneksi meille pitkämatkalaisille on mahdollisuus laittaa samalle päivälle useampi käynti, jotta ei tarvitse montaa kertaa juosta samalla viikolla.

Tänään ajelin isovanhempieni haudalla. Siellä oli orvokit kauniisti nostettu kiven viereen ja ilmeisesti seurakunta on kohta istuttamassa kesäkukat. Toin orvokit tänne mökille kaikkien muiden 50 kaveriksi.

Äsken saunoin. Kuikat sukeltelivat rannassa ja joutsenet lentelivät edestakaisin. Huomenna on toripäivä ja pesen samalla kaupungissa pyykkiä. Sitten iltapäivällä kipin kapin takaisin mökille!

4 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Sadetta on siis teillä tullut, täällä ei, vaan vettä on annettu muuten kasveille. Muutamat, omenapuu, päärynäpuu ja luumupuu, jotka viime syksynä vesi ja viemäriputkien laiton takia nostettiin ylös eivät ainakaan tee yhtään hedelmää ja ehkä kuolevat kokonaan.

Jaana kirjoitti...

Voi harmi! Kasvit ovat joskus konstikkaita, eivätkä välttämättä siedä ihmisen kajoamista.

Meillä on mökin edessä vaahtera kasvanut liian suureksi. Aion heinäkuussa katkoa siitä muutamia alaoksia. Saa nähdä, ottaako itseensä ja alkaa voida huonosti...

pappilanmummo kirjoitti...

Meillä oli ukkostanut tänään ja oli satanut 24 milliä iltapäivällä ja nyt illalla hieman lisää. Ja paraikaa ukkonen jytää - konekin on irti johdoista...

Jaana kirjoitti...

Meilläkin ukkosti tänään samaan tapaan kuin eilenkin. Lämpötila putosi 16 asteeseen ja järven vesi tuntui paljon lämpimämmältä kuin ilma, kun kävin uimassa.