torstai 27. kesäkuuta 2013

Mestarikurssia seuraamassa


Mäntän musiikkijuhlat ovat alkaneet ja minulla on ollut jo 15 vuotta tapana niihin tavalla tai toisella osallistua. Vain yksi kesä on jäänyt välistä mokoman Herra Hodgkinin takia. Suurin osa konserteista pidetään kirkkokonsertteja lukuunottamatta Mäntän Klubilla, jonka salissa on erinomainen akustiikka.

Tänään olin seuraamassa Eero Heinosen pianon mestarikurssin opetusta. Oppilaana oli vuoden nuori taiteilija Imri Talgam Israelista. Hän soitti yhtä Bachin partitaa ja taitavasti soittikin.

Oli mielenkiintoista seurata englannin kielistä opetusta. Oppilas soitti teknisesti taitavasti ja opetuksessa kiinnitettiinkin huomiota tulkintaan. Opettaja toi esille erilaisia vaihtoehtoja, avasi teoksen historiaa, kiinnitti huomiota kosketukseen ja artikulaatioon. Aika hurahti ihan huomaamatta.

Koko iltapäivän ulkona möyrysi ukkonen. Välillä se tuntui häiritsevän jylyllään myös opetukseen keskittymistäni. Satoikin kaatamalla.

Jo aamulla heräsin kovaan ukkoseen, joka meni onneksi järven toista rantaa ohitse. Silti jyrisi ja salamoi upeasti. Yön aikana taitaa rauhoittua. Mökillä oli tullut vettä päivän aikana 32 milliä ja nyt illalla on satanut vielä lisää. Pihalla ja tiellä on katkenneita oksia. Onneksi ei ollut puita meillä kaatunut, mutta matkan varrella muutamassa kohdin niitä tien varressa näkyi.

Äsken leivoin piimäkakun. Se on täällä mökillä kiva tehdä, kun ei tarvitse muuta kuin sekoittaa aineet. Hyvin onnistui ja komeasti kohosi! Meillä on lauantaina mökkitien tiekokous ja tapana on tarjota "hyvät" kahvit. Ajattelin myös tarjota täytekakkua ja kinkkupiirakkaa, kun saadaan harvinaisia vieraita. Kokous on aina mukava, kun tavataan mökkiläisten kanssa pitkästä aikaa.

Huomenna jatkan musiikkijuhlilla luentokonsertilla, jossa juhlien taiteellinen johtaja, pianisti Niklas Pokki soittaa Mussorgskyn tutun Näyttelykuvia.

Ei kommentteja: