tiistai 18. kesäkuuta 2013

Juhannussiivous


On pöllytetty ja puunattu, imuroitu ja luututtu. Juhannussiivous on siis tehty, huraa! On sitten mitkä kekkerit tahansa tulossa, siivouksen jälkeen on tunne, että nyt juhla voi alkaa.

Kesken kaiken lattioiden pesun tuli pihaan kaivurimies katsomaan, miten lopettelee viime kesänä aloitetun parkkipaikan teon. Lupasi tulla huomenna tai torstaina tekemään homman loppuun. Kiva, saadaan auto kuusien alta väljempään paikkaan. Kyllä auton nytkin voisi pihaan tuoda, mutta en siedä silmissäni autonroikaleita mökkimaisemaa rumentamassa. Nyt uusi autonpitopaikka on puiden takana, joten autot eivät näy pihaan, mutta kuitenkin ovat pois puiden alta pihkaantumasta.

Iltapäivällä kävin torilla ja sen jälkeen nukuin pitkät, ihanat päiväunet. Illalla vielä leikkasin ruohoa ja humpsin pitkin pihoja katselemassa, miten linnut ruokkivat poikiaan. On kirjosieppo-, talitintti- ja rantasipiemot huolehtimassa jälkikasvuistaan ja varoittelemassa suuren maailman vaaroista. Vesilintupoikueita en vielä ole nähnyt.

Pöydällä on harakankellokimppu, mielikukkiani! Ulkona ilta-aurinko paistaa puiden välistä ja on niin valoisaa.   Kesäyö parhaimmillaan...


2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Eilen minäkin tein mökillä juhannussiivon! Luuttusin, pesin ikkunoita, tuuletin ja järjestelin kaappien sisältöjä.
Kun vain pääsisimme juhannuksekksi mökille...mehiläiset mokomat karkailevat.

Jaana kirjoitti...

Toivotaan, että mehiläiset antaisivat teille juhannusjuhlan mökillä.

Tuo karkaileminen on hankalaa puuhaa - siis hoitajille. Mehiläisille taitaa olla liiankin helppoa!