sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Tapahtumarikas viikonloppu


 Viikonloppuna on aika kulunut kuin siivillä!

Lauantaina meillä oli kesämökkinaapurit kylässä tiekokouksen merkeissä. Osakkaina on 17 mökkiä tai maanomistajaa ja meillä oli niistä 12, joten hyvä oli osanotto. Tiekokous on aina kahden vuoden välein "iso" juttu täällä hiljaisella mökkirannalla.

Mökin tupa oli aivan täynnä väkeä, pitkälti toistakymmentä henkeä, mutta kaikille löytyi onneksi istumapaikka. Ensin pidettiin kokous ja sitten kahviteltiin täytekakun kera ja jutusteltiin. Oli kiva tavata, sillä osan kanssa vain heilutellaan tervehtien tiellä, kun vastakkain tullaan. Paljon oli juttua. Kuulin mm. että minkki oli ollut yhdessä mökissä mellastamassa vintillä. Kun se oli hävinnyt ja omistaja kertoi siitä naapurilleen, tämä kertoi otuksen vuorostaan majailevan heillä. Koskahan se on meillä? Välikatolta on kuulunutkin parina yönä jotain ääntä.

Illalla lähdimme vielä musiikkijuhlien Kirkastettu yö -konserttiin, jossa klassinen vaihtaa vapaalle. Olikin tosi hauskaa teatterilla höystettynä. Kiitos Elli Vallinoja ja kumppanit, Jukka Nykänen ja Jarkko Riihimäki. Taas kerran hulvattoman hauska ilta!

Tänään lähdin aamulla taidemessuun, jossa oli kuvataideviikkojen antia ja musiikkijuhlien taiteilijoita mukana. Vaikuttava messu korkeatasoisine musiikkeineen ja videoteoksineen!

Iltapäivällä tuli vieraita ja illalla lähdin vielä yhteen konserttiin, jossa esiintyi musiikkijuhlien nuorempi sukupolvi. Hienoja tulkintoja, varsinkin venäläinen Nikolay Kozhin, joka soitti virtuoosimaisesti Franz Lisztin Espanjalaisen rapsodian. Taiturimainen pianisti!

Ensi viikolla konsertit vielä jatkuvat, mutta samalla olen "orjana" sisareni luona. Valmistellaan kummityttö-Annan sunnuntaisia rippijuhlia.

1 kommentti:

pappilanmummo kirjoitti...

Mökkitien väkeä mielläkin aina morjestellaan, muyta tiekokouksiin en ole talvella jaksanut lähteä.

Ihanaa: musiikkia, musiikkia...

Mukavaa rippijuhlien valmisteluita!