tiistai 11. kesäkuuta 2013

Ikkunoiden pesua


Tänään on ollut viileä päivä. Järven vesikin on reilusti lämpimämpää kuin ilma.

Minulla on tapana nauttia kauniit päivät ja tehdä töitä viileällä tai huonolla säällä. Tänään siis olikin "kuivaa huushollia" eli ikkunoiden pesua. Tosin se ei ole minusta mitenkään ikävää. Oikeastaan kuuluu niihin mukavimpiin siivoushommiin.

Mökin ikkunat ovat suuret, joten välistä en pessyt kuin pienempiä, sillä apua ei juuri tänään ollut saatavilla. Ja minähän teen hommat silloin, kun inspiraatio iskee! Suurissa ikkunoissa ei ole saranoita, joten ne pitää nostaa pois paikoiltaan, 60-luvun alun mökkimuotia ilmeisesti.

Ikkunapesun jälkeen lähdin postimatkalle ja keräsin aho-orvokkeja pöydälle. Postimatka on niin mielenkiintoinen: Voi kerätä kukkia, tutkia luontoa sekä maatilan isännän viljankasvua. Eikä koskaan tiedä, mitä eläimiä saattaa nähdä. Tänään pähkäilin, mitä viljaa mahtaa tien varrelle ilmestyä, sillä kylvettyjen peltojen kasvu on vielä alkuvaiheessa.

Postilaatikon lähellä olevassa talossa oli myös ikkunanpesu menossa. Kävinkin juttelemassa ja totesimme, että juhannusvirus on iskenyt! Niin, juhannus on jo ensi viikolla. Miten kesä kuluukin niin nopeasti! Onneksi vielä voi sanoa elettävän alkukesää.

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Ikkunapesu kotona vielä odottaa - mökillä pesin jo keväällä. Inspis saisi tulla pian...
Kaunis tuo aho-orvokkikimppu

Jaana kirjoitti...

Luonnonkukat ovat aina niin kauniita - maljakossakin!