tiistai 4. kesäkuuta 2013

Lomapäivä


Aamulla nukuin niin pitkään kuin huvitti eli puoli yhdeksältä nousin ylös. Humpsuttelin yöpaidassa pitkin pihoja, katselin kukkia ja maisemia, kävin aamu-uinnilla ja nautiskelin ihanasta loma-aamusta.

Kaurapuuron syönnin jälkeen piti lähteä kaupunkiin viemään äitiä lääkäriin. Kävimme myös yhdessä syömässä. Reissu onnistui hyvin ja sillä aikaa äidin ihanat vakisiivoojat olivat pesseet hänelle ikkunat ja huusholli oli muutenkin putipuhdas.

Kävin kotona kastelemassa kukat ja katsomassa, että kaikki oli ok. Kummityttö neljän ystäväsä kanssa oli yöpynyt siellä viikonloppuna. Olivat juhlistaneet koulun päättymistä leffaillan merkeissä. Niin ihanaa, että joillekin 15-vuotiaille riittää yhdessäolo elokuvaa katsellen eikä tarvitse lähteä rannoille hillumaan päihtymystarkoituksissa. Tytöt olivat varmaan valvoneet lähes aamuun asti, sillä eilen nukkuivat pitkälti iltapäivään.

Äiti lähti mukaani mökille ja olemme uineet ja tehneet raparperipiirakkaa. Nam! Tuli hyvää! Jossain välissä pesin autonkin.

Karista ei ole kuulunut mitään. Hän on mukana isännöimässä nuorisoseuran kansainvälistä leiriä, jonne on tullut 10 nuorta Euroopan eri kolkista työskentelemään pariksi viikoksi. Tämän viikon rakentavat nuorisoseuralle kesäteatterilavasteita ja ensi viikolla ovat kyläyhdistyksen varaston kimpussa. Tänä iltana Kari vei heidät kokemaan verkkoja ja aiheena illalla oli muutenkin kalastus.

Kyllä ilmat suosivat meitä lomalaisia. Voiko enää parempaa säätä toivoa!

3 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Lomailmaa puutarhassa rikkaruohojen kimpussa!
Illalla mytöhään sentään lähdemme mökille miehen kokouksen jälkeen yöksi ja sitä ennen saunomaan ja tietysti uimaan.
Raparperipiirakkaa maistellen...

Maisakaisa kirjoitti...

Raparperipiirakkaa täälläkin! Ihanaa, kun ei palele, ja vielä ihanampaa, kun on loma.

Jaana kirjoitti...

Raparperi on alkukesän maku. Nautitaan siitä ja kesästä!