tiistai 25. kesäkuuta 2013

Kosteaa ja lämmintä


Kello lähenee puoltayötä. Tulin juuri iltauinnilta ja nappasin samalla rannasta tämän kuvan.

Kostea ja pilvinen päivä on ollut. Yöllä heräsin neljältä sateeseen ja syöksyin pelastamaan kastumiselta pari tuolien ja keinun pehmustetta. Laiskuuttani en ollut illalla niitä siirtänyt sateensuojaan. Myös aamulla satoi hieman ja iltapäivällä ukkosti.

Koko päivä on ollut pilvisestä säästä huolimatta aivan hellerajalla. Taisi auton lämpötilamittari näyttää kaupasta tullessa 27 astetta. Kuinka kuumaa olisikaan ollut, jos aurinko olisi paistanut!

Kävin ostamassa maatilan puodista vastanostettuja perunoita, timoa. Kuori irtosi heti pestessä ja maistuivat taivaallisen hyviltä! Juhannuksena söimme kaupan varhaisperunaa ja se ei ollut mistään kotoisin. Jokohan perjantaina olisi torilla myytävänä Siikliä? Se on niiiiin hyvää!

Pihassa tuoksuu terva eilisten puuhien jäljestä. Puolilahosta veneestäkin tuli niin kaunis. Humpsuttelisin vain pitkin pihoja enkä malttaisi mennä nukkumaan lainkaan!


4 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Tervattu vene on uoptettu maahaqn syvemmälle tai lyhennetty?
Hyvän näköinen. Kivaa, kun saa olla ulkona ja nauttia kesäpäivistä

Jaana kirjoitti...

Venettä lyhennettiin, jotta tuuli ei sitä kaada. Se on jo niin hauras, että ei enää montaa vuotta kestä. Mutta olkoon niin kauan pystyssä, kun siinä henkeä pihisee. Se on isän vene ja mukava muisto lapsuusajoilta.

Tita kirjoitti...

Jep, se ongelma on Suomen suven öissä, että ei malttaisi nukkua. Loviisan torilta sai ainakin jo juhannusviikolla siikliä - hyvää oli (ja kallista), mutta kerran kesässä Suomeen kun tulen, niin - ei mitään väliä!

Jaana kirjoitti...

Sinua on onnistanut ilmoissa! Viime kesää Suomessa ei varmaan kukaan kaipaa...