perjantai 7. kesäkuuta 2013

Pyykkipäivä


Tänään aamulla riivin vuodevaatteet pois sängystä ja pakkasin pyykkipussiin. Sitten lähdin kaupunkiin torille ja samalla pyöräytin lakanapyykin koneessa kotona. Vaikka aamu oli kostea, laitoin pyykin kuivamaan ulos narulle siksi aikaa, kun hoitelin muita asioita.

Kävin istuttamassa kukkia äidin parvekkeelle ja samalla laitoin multaan juurtumassa olleet vehkan oksat. Kävin myös apteekissa ja ostin mökille multaa - lisää taas kerran! Jokohan nyt riittäisi.

Kun tulin asioilta, nappasin pyykit mukaani narulta ja ihmeekseni ne olivat lähes kuivat. Mökillä levittelin ne sisälle, kun ukkonen alkoi jytistellä siihen malliin, että turha oli ulos levitellä. Ehdin käydä uimassa ennen kuin parituntinen ukonilma todella alkoi, taas samaan aikaan kuin eilen. Ihan kunnolla jyrisi ja salamoi.

Äsken laitoin sänkyyn uudet lakanat. Tuo ikivanha gobeliini on ollut makuuhuoneen sängyn yläpuolella lapsuudestani asti. Se peittää lähes koko hirsiseinän. Kuvassa on siitä vain osa. Seinävaatetta aina mukulana katselin nukkumaan mennessä ja katselen vieläkin. Kuvittelin itseni juoksemaan kauriiden keskelle...

Kari oli tänään käyttämässä kansainvälisen leirin väkeä Hirvikartanolla oikeita hirviä katsomassa. Opaspoika oli englanniksi kertonut eläimistä ja leiriläiset olivat olleet kiinnostuneita. Eivät varmaan kaikki ole koskaan hirveä edes luonnossa nähneetkään.


Huomenna taitaa meillä olla aurinkoinen päivä eikä ukkosiakaan ole tiedossa ennen kuin sunnuntaiksi.

Ei kommentteja: